ANKARA (AA) -

Federasyon, otizmli ve engelli bireylere farkındalığı artırmak amacıyla başlattığı sosyal proje kapsamında Ankara'daki merkezinde Manisa'dan gelen 2'si kadın 14 otizmli hentbolcuyu ağırladı.

Manisa Otizm Hentbol Takımı oyuncuları, akşam saatlerinde yaptıkları antrenmanın ardından iki grup halinde karşılıklı müsabaka oynadı. Kazananı olmayan maçta iki gruba da THF Ankara İl Gözlemcisi Barış Çelik ve THF Genel Koordinatörü Zeki Pehlivan tarafından kupa takdim edildi.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Manisa Otizm Hentbol Takımı Antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni Fatma Gümüş, Manisa'da zihinsel engelliler hentbol takımını çalıştırdıklarını belirterek, "Grubumuzda 14 otizmli sporcumuz var. Haftada 2 gün antrenman yapıyoruz. Karışık engelli öğrencilerimiz var. Zihinsel engel için belirlediğimiz kriter doğrultusunda öğrencilerimizi seçtik. 1,5 aydır antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Buraya davetli olarak geldik. Sağ olsunlar Türkiye Hentbol Federasyonu bize çok yardımcı oldu." diye konuştu.

Burada antrenman yaptıklarını, iki gruba böldükleri çocuklara kendi aralarında maç oynattıklarını aktaran Gümüş, "İnşallah başka illerde de engelli hentboluna yönelik daha fazla takım olur, zihinsel engellilerin de artık hayatın bir parçası olduğunu herkes görür ve ona göre hareket ederler. Çünkü bu çocuklar kayıp bireyler değiller. Spor yapmak, sosyalleşmek, normal bireylerle beraber olmak onların da hakkı. Onun için federasyonundan yardım bekliyoruz. Zihinsel engelliler hentbol branşı açılırsa, bunun daha çok ilerleyeceğini düşünüyoruz. Çocuklar organizasyondan çok mutlu oldular." açıklamasında bulundu.

Manisa Gençlik Spor Kulübünün hentbol antrenörlerinden Alper Akay ise "Bu kardeşlerimizi tanıdıktan sonra böyle bir organizasyon düşündük. 14 sporcuyla geldik. Onlar hentbola çok alıştılar, bu sporu çok sevdiler. Böyle organizasyonları başka illerde de yaymak istiyoruz. Destek alabilirsek, bu organizasyonun devamını sağlamak istiyoruz. Bugün çocuklar çok mutlu oldu. Dünyada sadece Norveç'te otizmli çocuklara hentbol oynatılıyormuş. Gelişim için orayla da iletişime geçmeyi düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti Ege'de feci kaza! Takla atan araçtan fırlayan sürücü hayatını kaybetti

Editör: TE Bilişim