HABER: Ahmet ÜNSAL

Manisa’da yaşayan 100 bin Balkan Göçmenleri için iki sandık kurulacak.
Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Manisa Başkanı Altan Hafızismailoğlu: Bulgaristan’da yaşayan Türk soydaşlarımız için mutlak Oyumuza ve sandığa sahip çıkarak güçlerini sandığa yansıtmak zorunda olduklarının altını çizdi.

“GEÇEN SEÇİMDE BAŞARAMADIĞIMIZI BU KEZ YAPMALIYIZ”
4 Nisan’da yapılan seçimlerde 30 milletvekili elde ettiklerini hükümetin kurulamaması üzerine tekrarlanan seçimde Türk seçmenlerine daha büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Hafızismailoğlu:
“Bulgaristan’da geleceğimiz için, emekli maaşlar, pasaportlarının devamı, vatandaşlık haklarının sürekli hale dönüştürülmesi yönünde bu seçim biz Türkler için çok çok önem arz etmektedir. Geçen seçimde sadece bir sandık kurulmuştu. Tekrarlanan bu seçimde iki sandık kurulacak. Birisi Yunusemre ilçesinde bulunan Polinas Endüstri Meslek lisesinde bir diğeri ise Balkan göçmenlerin yoğunlukta bulunduğu Şehzadeler ilçesindeki Karaağaçlı mahallesinde kurulacak. Bu seçimde her iki sandıkta 5 bin seçmenin katılımını bekliyoruz. Ayrıca Hem bayramı yakınları ile Bulgaristan’da geçirecek olan göçmenlerimiz seçimde oylarını gittikleri Bulgaristan’da kullanacaklar. Seçmenlerimizin oraya ulaşmaları için her türlü hazırlıklarımızı yaptık.”
  
“TÜRK SEÇMENLERİN 40 MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK GÜCÜ VARDIR”

Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Kurucu ve Onursal Başkanı Mustafa Kader ise ;
”Geçen seçimde Türk milletvekilleri olarak 30 sayısını bulmuştuk. Bu seçimde bunun üzerine 10 milletvekili ilave yaparak Bulgaristan parlementosunda temsil edilme oranımızı 40’ın üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 350 bin Bulgaristan soydaşımızın hiç üşenmeden önlerine konulan sandığa koşarak gelecekleri için oylarını kullanmalarını bekliyoruz” dedi

Editör: TE Bilişim