Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

Kurban Bayramı nedeniyle kurban kesimi sonrası et değerlendirme, ehil olmayan ellerce sağlıksız şartlarda kıyma çekimi ile bunlarla ilgili alınacak tedbir ve denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Manisa Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz , “Tarım İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi, belediye zabıta müdürlükleri ile bu durumu paylaştık. Denetim altında olacaklar ” dedi.

Kurbanların kesim, parçalanma ve doğrama işlemlerinin hijyenik ortamlarda yapılmasını söyleyen başkan Akyüz, “Kurban Bayramı münasebetiyle her meslekte olduğu gibi bu meslekte de korsan diye tabir ettiğimiz kasaplar oluyor. Ehli olmayan insanlar,  kesimi sıkıntılı olan insanlar, bizde bunlara uyarılarda bulunuyoruz. Kurbanlarınızın kesim, parçalanma ve doğranma işlemlerini hijyenik ortamlarda gerçek kasaplara yani mekan sahibi işyeri olan gerçek kasaplara yaptırılması konusunda halkımıza uyarılarda bulunarak bilgilendiriyoruz. Hem sağlığımız için çok önemli çünkü ettir, fazla bekletildiği zaman ve hijyenik ortamda olmadığı zaman gerek kıyma gerek parçalama bakteri üretebiliyor. Bakteri ürettiği zamanda hastalık üretebiliyor. Sadece kurban kurbana piyasaya çıkan eline bıçak alıp da ben kasabım diyerek hayvanın kanını bile akıtamayan insanlar türüyor, biz bunlar için uyarılarda bulunuyoruz.” Diye konuştu.

 Akyüz açıklamasının devamında, “Kesinlikle böyle kişiler teşebbüs etmesinler, yakalanmayız demesinler, yakalanıldığı zaman cezası çok ağır bir kurban döneminde alacağı paranın on katını ödeyebilir çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu işi yapan vergili, oda kayıtlı, mekân sahibi ve ehliyetli ustalık belgesi olan bu işi yapabilir kişiler olarak yaptıkları için diğerleri kurbandan kurbana türeyen merdiven altı kaçan olarak bu işi yapan korsanlar olarak tabir ediyoruz. İfadelerini kullandı

Son olarak Kurban Bayramına özel olarak halkı bilinçlendirmek adına tasarlanmış afişlerden bahseden Başkan Bahattin Akyüz, “Kurban bayramlarına özel olarak hazırlatmış olduğumuz Afişler kasap dükkânlarının camlarına da asmış olduğumuz ve bütün sosyal medya alanlarında bunları paylaştık. Bunları halkı bilinçlendirmek adına yapıyoruz. Çünkü halkımız bu konuda bilinçsiz ucuz etin suyu kara olur hesabı misali nerde ucuz et kesimi gibi durumlara aldanıyorlar ama sağlığımızı düşünmemiz lazım. Dolayısıyla biz de bunları bütün kasap üyelerimizin işyerlerine asarak bu tür kampanyalarımızı biz yıllardır yapıyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim