"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hastaneye kaldırıldı

Emekli promosyonu için başvurular 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ayrıca promosyon için bankaya müracaat eden emekliler çeşitli engellerle karşılaşıyor.
Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
Emekli ben kendimden örnek vereyim. 2 sene kadar önce bir sözleşme yaptım. 1500 lira gibi bir meblağ verdiler. Geçtiğimiz temmuz ayında aklıma geldi maaşlar arttı.
Bankamı aradım, dedim ki maaşımı başka bankaya taşıyacağım. Bana derhal 4 bin lira verdiler. 597 lirayı içinden kestiler. O benim kalmadığım süre ile ilgili taahhüt vermediğim için almaları gereken meblağmış.Daha sonra promosyonların daha da artırıldığını görünce 20 Temmuz’da bankaya uğradım. Veznede başka bir işlem yaparken, veznedar 7 bin 500 liraya çıkarttı promosyonu. Verdikleri 4 bin liranın 3 bin 975 lirasını geri aldılar. Yani hakkını bilen birini gördüğü zaman bankada işler tıkır tıkır işliyor.
Emekliler şunu bilsinler promosyonu aldıkları anca 3 yıl imza atıldı ama 1 ay sonra çıktılar. 3 yıl sonra aldıkları paranın 36/1’ini hak etmiştir. Geri kalanı iade edip çıkabilir. Bu meblağın 10 bin liraya yükseldiğini görüyoruz.
Emekliler var maaşı asgari ücretten yatıyor. Koşup faturalarını ödüyor. Bazı emekliler 10 bin lira alıyor bunu hemen çekmiyor. Bankalar skorlama ile bu promosyonu belirlerse daha gerçekçi olacağı kanaatindeyim."
Odatv.com

Editör: TE Bilişim