Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğani "15 milyar liralık sosyal yardım destek çalışmalarının sonuna gelindi, yakında uygulamaya geçilecek." dedi.

Önce küresel finans krizi, ardından salgın kriziyle dengelerin bozulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden ülkemizi suhuletle çıkarmanın gayreti içindeyiz. Salgın sürecinde gelişmiş ülkelerin bile aslında ne kadar kırılgan siyasi, toplumsal, ekonomik bir yapıya sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Ülkemiz bu sıkıntılı sistemi sağlık sisteminden altyapısına varana kadar çok güçlü bir şekilde geride bırakmıştır. Biz de bu fırsatı değerlendirmek için yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme hedefi olan ekonomi planımızı ısrarla uyguladık.

Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

"FIRSATÇILARA ACIMAYACAĞIZ"

Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere çok ciddi sübvanse yaparak, vatandaşımıza korumaya çalışmamıza rağmen can sıkıcı durumun ortada olduğunun farkındayız. Aldığımız tedbirlerle kurun istikrarını sağlamış olsak da, bu süreçte yükselen kurun fiyatlar üzerindeki artışı kalıcı olmuştur. Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç fiyatlarını sebepsizce artıranlara en küçük acıma göstermeyeceğimizi buradan açıkça ifade ediyorum. 

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI CUMA GÜNÜ ÖDENECEK

Ayrıca engelli, yaşlı, dul, yetim şehit yakını gibi kesimlere yönelik özel desteklerimiz var. Ramazan 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın maaşlarını Cuma günü ödeyeceğiz. 15 milyar liralık sosyal yardımla ilgili çalışmaların da sonuna gelmiş durumdayız. Yakında harekete geçeceğiz. Asıl olan her insanımıza huzurlu bir aile ortamı, can ve mal güvenliğinden emin olacağı güvenli iklim, sağlık hizmetlerine kesintisiz ve ücretsiz imkanı, çalışacağı bir iş ve ulaşımdan enerjiye kadar her alanda günümüz ihtiyaçlarına uygun temel altyapıyı sağlamaktır. Basit hesapların ürünü, bu kutlu yürüyüşü akamete uğratamayacak.

Kendi güvenliklerini güvence altında tutmak için bu ülkenin enerjisini sömürenlerin devri bir daha gelmeyecektir. Bizim için artık güçlü ve büyük Türkiye, milletimizi bu doğrultuda kenetleyecek birlik ve beraberlik hamlesi var. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi içerde ve dışarda nice badirelerden, nice sinsi tezgahlardan uzaklaştırmak için gereken her adımı bu gaye ile attık. Milletimizin akıl, vicdan, ahlak, sağduyulu her ferdi ülkemizin nerden nereye geldiğini iyi biliyor.
Ayrıntılar geliyor…

Editör: TE Bilişim