HABER VE FOTOLAR: AHMET ÜNSAL
Bir rivayete göre Spil Dağı eteklerinde yaşadığı ve oracıkta yaşamını yitirdiği sonrasında da mezarının orada olduğu Hacet Dede Hıdrellez nedeniyle yine inşalarla dolup taştı. Binlerce Manisalı akşamın geç saatlerinde dileklerinin yerine getirilmesi için Hacet Dedeye koştu.
İKİ YIL ARADAN SONRA YENİDEN 
Pandemi nedeniyle vatandaşlar iki yıldır Hacet Dede Türbesi’ne gidip dilekte bulunamamıştı.  Hıdır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olduğuna inanılan Hıdırellez'i kutlayan binlerce Manisalı, geleneği bozmayarak Hacet Dede Türbesi'ne akın etti. 
GENÇLER İŞ BEKARLAR İSE EŞ İSTEDİ
 Saruhan Bey zamanında yaşamış bir evliya olduğu söylenen Hacet Dede'nin Topkale Mevkii'ndeki yıkık türbesine gelen ziyaretçiler duvarlara taş yapıştırıp dualar ederek dilekte bulundular.
  7’den 70’e tüm kesimlerin akın ettiği Hacet dede türbesin çoğunluğun geleceklerinden umutlanmak isteyen gençlerden oluştu. Gençlerin dilekleri arasında ilk yazılan ise yurt dışında bir iş veya çifte vatandaşlık geldi.
Müzmin bekar erkek ve kızlar ise kendilerine çalışan hayırlı eş dileğinde bulundu. Kirada oturan aileler de başlarını sokabilecekleri bir ev isteklerini Hacet Dedenin türbesine yapıştırmayı başardıkları dilek taşları ile dilediler.
İki yıl önce dileklerinin yerine geldiğini gören vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri yiyecekleri dilek dilemeye gelenlere ikram ettiler.
Yaşlısı genci geldikleri Spil’in eteklerinden topladıkları papatya, lale ve yeşilliklerle kendilerine Hıdırellez tacı yaptılar.
Dileklerini tamamlayan bazı aileler yanlarından getirdiği yiyeceklerle akşamın geç saatlerine kadara piknik yapmayı da ihmal etmedi.
DİLEKLER ARASINDA NELER VAR?  
Spil’in eteklerinde Topkale bölgesindeki Hacet Dede türbesine giden vatandaşlar dileklerini yanlarında getirdikleri kağıtlara yazdı. 
Günün son ışıklarına kadar dilekte bulunan Manisalılar bakın ne isteklerinde bulundular.
Bir genç kız: 
Allah’ım bana kısmetli bir o kadar da merhametli, şiddetten uzak bir eş nasip et.
Hukuku kazanayım.
Çok zengin olayım.
Göktuğ ile hep birlikte olalım.
Mercedes otomobilim olsun.
Göktuğ’unda cipi olsun. 
Beni çok sevsin gözü başka kimseyi görmesin.”
Minik Çınar Keskin ise “İki tane kız kardeşim olsun bir de 100 tane altınım olsun”
Bir annenin isteği ise “Allah’ım kızıma evlat ver. Oğluma borcunu ödeme kolaylığı ver. Bana sağlık çocuklarıma sağlık, beni çocuklarımın başından, çocuklarımı benim başımdan eksik etme”
EYT’yi bekleyenler bir çalışan ise “Allah’ım bize biran önce emekliliği nasip et. Devlet büyüklerimize zihin açıklığı ver”
HIDIRELLEZ ORTA ASYA-BALKANLARDA KUTLANIYOR
Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. 

Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı


 

Editör: TE Bilişim