HABER: MURAT YALÇIN 
Manisa’nın en eski kahvehanelerinden biri olan Koyuncuoğlu Kıraathanesi tarihe karışıyor. Koyuncuoğlu Kıraathanesi 34 yıl önce 1 Anafartalar Mahallesi Konuk Caddesinde açıldı. O günden bu yana aralıksız müşterileri ağırladı. 
Gazi Koyuncu (65), Alaattin Koyuncu (60) kardeşlerin işlettiği kahvehanenin bir süredir mülkiyeti satılıktı. Geçtiğimiz ay satışı gerçekleşti. Kahvehanenin boşaltılması istendi.  
Kahvehaneyi 34 yıldır işlettiklerini söyleyen Alaattin Koyuncu, üzüldüklerini ancak başka çarelerinin kalmadığı söyledi. 
KAHVEHANENİN HİKAYESİ 
1988 yılında Kars'tan Manisa'ya göç ettiklerini anlatan Alaattin Koyuncu, “Manisa’ya geldiğimizde kısa süreli birkaç işte çalıştıktan sonra burada kahvehane açmaya karar verdik. Abim ve kardeşlerimle birlikte işe başladık. Çevre esnafları ve müşterilerimizle zaman içinde çok güzel dostluklar kurduk. Pandemi dönemi hariç süresiz, cumartesi - pazar dahil her sabah işyerimizi açıp çayımızı demledik. Kahvehanemizin bu süre zarfında hep müdavimleri oldu. Güzel sohbetlerin yapıldı, dostların buluşup hasbihal ettiği bir mekandı burası. Ancak her şeyin bir sonu var. Geldiğimiz noktada maalesef kapatmaktan başka çaremiz kalmadı.” dedi. 
MÜŞTERİLER VE ÇEVREDEKİ ESNAFLAR ÜZÜLDÜ  
65 yaşında olmasına rağmen kahvehanede çalışmaya devam eden Gazi Koyuncu ise “Burası bizim evimiz gibiydi. Müşterilerimiz, çevremizdeki esnaflar kapatma kararımıza çok üzüldü. Bizde üzülüyoruz. Son yıllarda maliyetlerin artması, şeker, çay, tüp, su gibi temel ürünlerin aşırı artması hem çay satışımızı etkiledi hem de maliyetlerimizi. Bundan birkaç yıl önce günde bin 500 – 2 bin adet çay satıyorduk. Bu sayı 200’lere düşmüş durumda. Belki de mülkiyet satılmamış olsa bile yine kapatacaktık. Bundan sonra yine çalışmaya devam edeceğiz. Ancak Koyuncuoğlu Kıraathanesi artık olmayacak. Herkesten hakkını helal etmesini istiyoruz.” diye konuştu. 

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

Editör: TE Bilişim