İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, bu hafta sonu 56 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağında vatandaşlar ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi ve fırına gidip gelebilecek. 23-24 Ocak 2021 tarihlerinde uygulanan hafta sonu yasağında marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Hafta sonu marketler kaça kadar açık?
Hafta sonu marketlerin kaçta açılıp kaçta kapandığı, sokağa çıkma yasağında takip ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği sokağa çıkma yasağı ile ilgili ek genelgede market ve bakkalların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet göstereceği bildirildi. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı cuma günleri saat 21.00’de başlayacak ve pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise saat 20.00'ye kadar paket servis+gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

CNNTURK

Editör: TE Bilişim