Yuntdağı bölgesinde çalışmalarına aralıksız devam eden İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, bu defa Akçaköy ve Seyitli mahallelerinde gençlik odalarındaki gençlerle buluştu.

EV KİRALARI CEP YAKIYOR

Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama Bakan Şimşek'ten 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü' iddialarına ilişkin açıklama

Başkan Akan ile bir araya gelen gençler, barınma konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Manisa’da ev kiralarının 4-5 bin TL arasında olduğunu, asgari ücretle çalışanların kira bedellerini karşılayamadığını söyleyen gençler, barınma sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Gençlerin en büyük sorunlarından biri de ulaşım ve sosyal hizmet yetersizlikleri oldu. Kırsal mahallerden merkeze yalnızca günde 1 otobüs kalktığını ve yeterli sağlık hizmeti verilemediğini söyleyen gençler, bu sorunlar nedeniyle köylerden kaçarak şehir merkezine göç ettiklerini söyledi. 

“İŞ BULAMIYORUZ”

Başkan Akan’a sorunlarını anlatmaya devam eden gençler, işsizlikten de dert yandı. Liyakatsiz kadroların işe yerleştirildiğini ancak eğitimli kişilerin iş aradığı bir sistem içerisinde sıkıştıklarını söyleyen gençler, Millet İttifakı’nın bu sorunu da çözmesi gerektiğini belirtti.

“SADECE 4 AY KALDI”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Gençlerimizle her ay geniş katılımlı programlar düzenliyor ve sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Bu hafta sonu Seyitli ve Akçaköy mahallelerimizde gençlerle buluştuk. İşsizlik, hayat pahalılığı, liyakatsiz kadrolaşma nedeniyle gençler Türkiye’den ümidini kesmiş durumda. Buradan pırıl pırıl Atatürk gençliğine sesleniyorum, gençlerimizin hak ettiği bir ülkede yaşamalarına yalnızca 4 ay kaldı. İYİ Parti iktidarında gençlerimiz ülkelerinde istihdam edilecek, beyin göçünün önüne geçilecek. Gençler Avrupa’yı bir kaçış kapısı olarak görmeyecek. Türkiye, gençlerinin kaçmak istediği değil, yaşamaktan keyif aldığı bir ülke olacak. 4 ay sonra liyakatli kadrolarımızın yönetimiyle Türkiye İYİ olacak”

Editör: TE Bilişim