Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında UPT kuyruk numaralı Tecnam P 2002JF tipi, tek motorlu iki kişilik  bir uçağın sokak arasına düşerek yanması sonucu Salihlili öğretmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar hayatını kaybetti.


Salihlili pilot Furkan Otkum’un, Sevim-Sinan Otkum çiftinin 2 çocuğundan biri olduğu öğrenildi.
Ak Parti Salihli İlçe Yönetimi’nde yer alan anne Sevgi Otkum’un Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) emeklisi baba Sinan Otkum’un ise katip emeklisi olduğu öğrenildi.


Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Yunuseli Havaalimanı yakınında bulunan bölgeye tek motorlu uçak düştü. Evlerin arasına düşen uçak alev alırken sokakta bulunan 5 araç yanmaya başladı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA: PİLOT VE ÖĞRENCİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’da tek motorlu uçağın düşmesiyle ilgili Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı. Vali Canbolat, “2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

EĞİTİM VERİYORDU

Salihlili pilot Furkan Otkum’un, özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi.

Manisa FK'da 3 genç oyuncuya milli davet Manisa FK'da 3 genç oyuncuya milli davet

Editör: TE Bilişim