Ekonomi

Manisa'da TOKİ sakinleri fiyatta indirim istedi

TOKİ 3. Şantiye girişinde toplanan TOKİ sakinleri; “1 milyon ve 900 Bin TL tutarındaki konutları 7500 TL emekli maaşıyla nasıl öderiz. Bu hesabı yapanlar ya matematik bilmiyor yada hayatın gerçeklerinden uzaklar” dedi. 

Loading...

Abone Ol

HABER: AHMET ÜNSAL

2019 Temuz ayında TOKİ Manisa Yunusemre 3. Etap kura belirlemelerinin üzerinden 4 yıla yakın süreç geçmesiyle birlikte daire bedellerinin belirlenmesine TOKİ sahiplerinden itiraz geldi.  

TOKİ 3. Etapta dairelerinin bedellerinin 1 milyon ve 900 bin TL arasında belirlenmesinin yanı sıra peşinat ve taksitlerin ödenemeyecek rakamlar düzeyinde açıklanması üzerine mağdurlar TOKİ 3. Şantiye binası önünde toplandı. 
 TOKİ 3. Şantiye girişinde toplanan mağdurlar; “1 milyon ve 900 Bin tl tutarındaki konutları 7500 TL emekli maaşıyla nasıl öderiz.Bu hesabı yapanlar ya matematik bilmiyor yada hayatın gerçeklerinden uzaklar” dedi. 

ŞANSLILARIN KURALARI 4 YIL ÖNCE ÇEKİLMİŞTİ  
 Gerek daire fiyatlarının yüksekliği gerekse taksitlerinin ödenemeyecek fiyatlarda olmasına TOKİ Başkanlığının bu konu hakkında gerekli müdahaleyi yapmasına işaret eden TOKİ 3. Etap mağdurları konutların inşa edildi Yunusemre Akgedik’de bir araya geldi.

Siyasi partilerinde katılım anlamında destek verdiği eylemdede mağdurlar adına yapılan konuşmada; “Yunusemre Belediyesi’nin TOKİ ortaklığıyla yürüttüğü 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi kapsamında Akgedik’te yapımına başlanan 980 konutluk 3. etap projesinde 2019 yılında çekilen kura ile hak sahibi olduk. Dar ve orta gelirlilerin konut sahibi olmaları amacıyla yapımına başlanan konutlarımızın yapımı aradan 4 yıl geçmesine rağmen tamamlanamamıştır. Geçtiğimiz günlerde Toplu Konut idaresinin yaptığı duyuru ile evlerin fiyatları açıklanmış ve akabinde kat Kuraları ile dairelerimiz belirlenmistir. Ancak açıklanan fiyat listesi, ne dar gelirlilere ne de orta gelirlilere hitap etmektedir. Asgari ücretin 8500 TL olduğu ülkemizde 2+1 konutlar için başlangic taksitleri ortalama 4000 TL, 3+1 konutlar başlangıç taksitlerini ortalama 7000 TL olması, projeyi sosyal konut projesi olmaktan uzaklastırmıstır. Hak sahiplerinin çoğunluğunun asgari ücretle çalışması, emekli olması, hatta kirada oturuyor olması sebebiyle hem mevcut kiralarını ödemeleri hem de Toki' ye ödeme yapmaları imkansızdır. Nitekim konutların da ne zaman tamamlanıp teslim olacağı meçhuldür. Henüz daha örnek dairelerin bile hazır olmadığı, neye para ödeyeceğimizi görmeden 22 Mayıs'ta sözleşmeleri imzalamaya başlayacak olmamız,  peşinatların da bu aşamada ödenecek olması sebebiyle hak sahibi olan bizleri zor duruma sokmuştur. 

Akgedik Toki 3. Etap hak sahipleri olarak, Başta Cumhurbaşkanımız, ilgili bakanlıklarımız, Toplu konut idaresi başkanlığı  ve Yunusemre belediyesinden  talebimiz, konut fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi ve sözleşmelerin konutların bitimine yakın bir tarihte yapılmasıdır. Saygıyla arz ederim.” İfadelerini kullandılar. 

Konut sahipleri Yunusemre belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin 2. Etaptaki yüksek fiyat belirlemelerinde olduğu derhal Ankara’daki TOKİ Başkanlığına giderek ödemelerin makul insani boyutlara çekilmesi talebinde ısrarlı olmasını istediler.