Eğitim

MANİSA’DAKİ 1900 CAMİDE KURAN KURSU AÇILDI

Manisa’da 2018 yılı Yaz Kuran Kursları başladı. Manisa genelinde 1900 cami ve Kur’an kursunda çocuklara 8 hafta boyunca Kur’an eğitimi verilecek. Geçen yıl düzenlenen Kur’an kurslarına Manisa’da 50 binden fazla öğrenci katılmıştı. 2018 yılın teması “Camide çocuk sesi vatanın neşesi” olarak belirlendi. 

Abone Ol


Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, 25 Haziran itibariyle başlayan Yaz Kur’an kurslarının 17 Ağustos’a kadar 8 hafta boyunca devam edeceğini kaydetti. İl genelinde aşağı yukarı 1900 camii ve Kur’an kursunda faaliyetlerin sürdürüleceğini belirtti. Geçen sene 50 bin kişinin kurslara katıldığını ifade eden Cihan, velilere seslendi. Cihan, “Yaz döneminin tatil, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunma, spor yapma dönemidir. Biz bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, çocuklarımızı çok fazla yormadan, çok fazla sıkmadan camilerimize ve Kur’an kurslarımıza bekliyoruz. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimizin, bu yavrularımızın hem milli değerleriyle, hem de dini değerleriyle buluşmasını arzu ediyoruz. Dolaysıyla 8 hafta sürecek bu kurslarda çocuklarımıza milli ve dini değerlerimiz aktarmalıyız. Bu konuda anne ve babalarla işbirliğine ihtiyacımız var. Hep beraber kırmadan, üzmeden çocuklarımızı bu güzel mekanlarla buluşturmamız lazım” diye konuştu. 

Ecdat tarafından bu caminin etrafının bir külliye ile kaplandığını belirten Müftü Cihan, caminin hayatının merkezinde olduğunu vurguladı. Cihan, bir hayatın merkezinde cami varsa o hayatın daha verimli olduğunu, daha başarılı olduğunu, daha huzurlu olduğunu dile getirdi. 
Çocuklara caminin sevdirilmesi gerektiğini söyleyen Cihan, “ Huzur arayanın huzur bulacağı yer camidir. İhtiyacı olanların ortak mekanı camilerdir. Camiler kimseyi reddetmez. Bu mübarek mekanları biz çocuklara tanıtalım. Yetişkin hale geldiklerinde daha sağlıklı bilinçli birey olmaların katkı sağlayacak faaliyetleri yapalım. Yaz Kur-an kursları hayırlı olsun” dedi.