Genel

Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara çağrı: Kadınlar omuz omuza durduklarında aradan kimse geçemez

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, "Gittiğimiz her yerde kadınlar sessizce yanıma geliyorlar, seçimle ilgili sorular soruyorlar. Çok ama çok kaygılılar" dedi.

Abone Ol

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tüm kadınları saat 21.00'de buraya davet ediyorum, konuşmamız lazım" çağrısının ardından sosyal medya hesabından videolu açıklama yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadınlar omuz omuza durduklarında aradan kimse geçemez" ifadesiyle paylaştığı videoda "Bu aralar gittiğimiz her yerde kadınlar sessizce yanıma geliyorlar, seçimle ilgili sorular soruyorlar. Çok ama çok kaygılılar" dedi.

"Başörtülüsü, başı açığı, bekarı, evlisi, annesi inanın hiç fark etmiyor. Hepsinin kaygısı aynı" diyen Kılıçdaroğlu, "Temel kadın haklarının bir seçimde oylanmasını anlayamıyorlar. Haklarının bir seçim havucu olarak radikal unsurlara sunulması onları dehşete düşürmüş durumda. Kadınların sırtında zaten devasa bir yük var. Çocuğa, yaşlıya, hastaya, evin işine her şeye yetmeye çalışıyorlar ve çoğu ev kadınının hiçbir güvencesi yok. Bu yük yeterince ağır değilmiş gibi şimdi bir de en temel haklarının alınması gibi tehdidiyle karşı karşıyalar. Çok ama çok büyük talihsizlik. Onlar için değil tüm Türkiye için büyük bir talihsizlik" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu gece kadınlara seslenmek istiyorum. Türkiye sizi çok yordu, bunu biliyorum. Özellikle genç muhafazakâr kadınlara, 'Bay Kemal gelirse kazanımlarını kaybedeceksiniz' propagandasını yaptılar. Sürekli yalan söylediler, iftiralar attılar, karalamalar yaptılar. Bunu yapanlar sonra pazarlık masalarına oturdular ve sizleri bir çırpıda 3-5 oy için yarı yolda bıraktılar. Mübalağa etmiyorum, 3-5 oy için yarı yolda bıraktılar. Aslında bu yaptıklarının bir adı var ama söylemeye dilim varmıyor."

'BEN OLSAM EŞİM VE KIZLARIMIN YÜZÜNE BAKAMAZDIM'

"Altını özellikle çizmek isterim, Bay Kemal asla ama asla kazanımlarınızı kaybetmenize izin vermez. Bay Kemal asla ama asla kadın ve çocuk hakları üzerinden pazarlık yapmaz. Ben o masaya oturup sonra evime dönüp eşimin ve kızlarımın yüzüne bakamazdım. Bakın hangi konuda bana iftira attılarsa, beni karaladılarsa hep o suçları kendileri işlediler. Genç muhafazakâr kadınların kazanımlarını kendileri masaya yatırdılar. Bir çırpıda genç kızlarımıza ihanet ettiler."