ASAYİŞ

YUNUSKENT’TE İLK ETAP TAMAM

Abone Ol

Manisa’ya Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Yunusemre Belediyesi tarafından yaptırılan, Türkiye’nin 3’üncü büyük konut projesi olan Yunuskent’in ilk etap talihlilerinin, evlerinin ve ödeme planlarının belirlenmesi için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Toplamda yapılacak 5 bin 500 konut ile Türkiye’nin 3’üncü en büyük konut projesi olan Yunuskent TOKİ’nin tamamlanan bin 101 konutu geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan kura çekilişi ile sahiplerini bulmuştu. Bugün ise talihlilerinin dairelerinin ve ödeme planlarının belirlenmesi için kura çekilişi düzenlendi.

Gerçekleştirilen kura çekilişine, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Vali Yardımcısı ve aynı zamanda Yunusemre Kaymakam Vekili Sıdkı Zehinile çok sayıda kura talihlisi vatandaş katıldı.

Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımının gösterilerinin ilgi çektiği kura töreninde, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programda ayrıca, TOKİ’nin yaptığı ve yapacağı faaliyetleri ve 15 Temmuz darbe girişimininkonu alındığı slayt gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasında projenin önemine dair açıklamalar yapan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, projenin sadece yapılan konutlarla sınırlı olmadığını, adeta yeni bir şehir kurduklarını belirtti. Çerçi, proje içerisinde, konutların yanı sıra okullar, camiler, hastaneler, kent meydanları ile ara yol ve bağlantı yolların yapıldığını söyledi.

Yunusemre Belediyesi olarak 2,5 yıldır vatandaşa hizmet götürme derdinde olduklarını da ifade eden Çerçi, “Olmayan bir belediyeyi sıfırdan kurduk, buralara getirdik. Belki hala eksiklerimiz var ama bütün bir kurum olarak, tüm ekibimizle sizler için yoğun bir mesai harcıyoruz. Büyük bir yatırım hamlesi içerisindeyiz ve bu hamlelerin meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Bu projemiz inşallah bittiğinde Saruhanlı ilçemizden daha büyük bir şehir olacak. Derdimiz vatandaşlarımıza hizmet götürebilmek. Kurada yüzü gülmeyen vatandaşlarımız da sabırlı olsun, projenin 2’nci ve 3’ncü etabında daha fazla vatandaşımıza ulaşacağız. Ben bu projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir diğer açılış konuşmasını yapan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise, “Proje çok ciddi ve Manisa için önemli bir proje. Vatandaşlarımızın kira öder gibi, hatta kiralardan da ucuz fiyatlara ev sahibi olabileceği modern konutların ve içerisinde sosyal yaşam alanlarının yer aldığı bir proje. Biz bir yandan sizlere böyle hizmetler getirmeye uğraşırken, bir yandan da içimizdeki hainler ve onların destekçisi 7 düvel ile mücadele ediyoruz.

Yüzde dost, kalpte hain olanlar, bizimle müttefik olduğunu iddia edenler, bizimle dostane ilişkiler içerisinde olduğunu söyleyen bazı ülkeler, bu vatan hainlerini sahiplenmeye başladılar, kucaklamaya başladılar. Biz, sizlerin de gücüyle bu hainlere fırsat vermeyeceğiz. Mehmet Çerçi, arkadaşım olduğu için veya partilim olduğu için söylemiyorum. Henüz 2 yıllık yeni kurulmuş bir belediye Saruhanlı ilçemizden büyük bir yerleşim alanı kazandırıyor Manisa’ya bu önemli bir olaydır arkadaşlar. Ben, bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Son açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur, “Bugün burada muazzam bir proje ile karşı karşıyayız. 5 bin 500 konutun inşallah bin 101’ini teslim edeceğiz. Manisa’da Yunusemre ilçesinde yeni bir şehir kuruluyor, her şeyiyle baştan yeni bir şehir kuruluyor.

Siz ki 15 Temmuz akşamından itibaren bu millete, bu vatana, bu bayrağa, Cumhurbaşkanına, hükümete sahip çıktınız ya; size bin 100 değil, 100 bin konut yapsak azdır. Sonuna kadar hak ediyorsunuz. Siz Yunusemreliler, çok şanslısınız. Mehmet Çerçi gibi, gecesini gündüzüne katan bir belediye başkanınız var. 2,5 yıllık bir belediyede 5 bin 500 konut vizyonu çizebilen bir belediye başkanınız var. Hiç endişeniz olmasın. Böyle bir belediye kadrosuyla, kimse açta, açıkta kalmayacak. Bu projede emeği geçenlerden Allah razı olsun. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırıldı.

Açılış konuşmalarının ardından, il protokolünün de katılımıyla kura çekilişleri büyük bir heyecan içerisinde gerçekleştirildi. Toplamda bin 101 talihli, konutlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.