ASAYİŞ

Yunusemre Bilim Şenliği Başladı

Abone Ol

Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 2.si düzenlenen Yunusemre Bilim Şenliği, Yunusemre Belediyesi Muradiye Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. 3 gün boyunca sürecek etkinlikte 20 okuldan 450 öğrenci, kendi elleriyle deneyler yapacak.

Yunusemre Belediyesi tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunusemre Kent Akademisi ve İlçe Kaymakamlığı ortaklığıyla düzenlenen, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme Programı tarafından da desteklenen Yunusemre Bilim Şenliği başladı.

Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri’nde yapılan törene Manisa Vali Yardımcısı ve Yunusemre Kaymakam Vekili Sıdkı Zehin, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal-i Habeş Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üst. Teğ. Selçuk Civan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, İl Müftüsü Sinan Cihan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Manisa İl Müdürü Dr. Erbil Kalmış, İlçe Tarım Müdürü Engin Kurt, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Töreninin açılış konuşmasını yapan Yunusemre Kaymakamlığı AB Dış İlişkiler Koordinatörü Gökhan Çelik, “Öğrencilerimizin bilime özendirilmesi, bilimsel gerçekleri sıralaması ve ilçemizin geleneksel bir bilim organizasyonu düzenlemesi açısından son derece önemli bir etkinliktir. Yanlış, hatalı ve sahte bilgilerin doğrulamanın tek yolu bilim yapmaktır. Bilim, doğru bilgiyi sınamanın ve yeni bilgiler doğurmanın tek yoludur.

Ayrıca bilim, bize kendimizi tanıtır, potansiyelimizi anlatır ve toplumsal düşünme seviyimizi geliştirir. Bu güne kadar gerek birlikte yaptığımız gerekse kaymakamlığımız adına yaptığımız bir çok proje ve çalışmalarımızda her türlü desteği veren proje sahibi Yunusemre Belediyemize, akademik ve bilimsel anlamda her zaman yanımızda olan Celal Bayar Üniversitemize, Eğitimin ve insan kaynağı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Kaymakamlığımız AB Proje Koordinasyon Ekip Arkadaşıma, kıymetli destekleri ve üstün gayretleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar da, bilime eğitime önem verdiklerini ifade ederek bu anlamda bir farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Avşar, “Yunusemre Belediyesinin Bilim Şenliği’ne verdiği destek “Yunusemre Belediyesi olarak, Bilim ve eğitimine ayrı önem veriyoruz. Şimdiye kadar bu yönde bir çok projeye imza attık. Düzenlediğimiz Bilim Şenliği ile de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.

İlimle, bilimli ve bilgiyle dolu bir tarihe sahibiz. Bugün burada gerçekleştirilecek olan etkinlikle de, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ilim ve bilim konusunda küçük deneyler yapılarak bilgi sahibi olmalarını sağlayacağız. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi, programlarının yoğunluğu nedeniyle buraya katılamadı ama sizlere selam ve sevgilerini iletti.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından Bilim Şenliğinde emeği geçen kurum temsilcilerine çiçek takdim edildi. Konuşmalar sonrası Kulübü ve Kimyagerler Derneği’nin öğrencileri,şenliğe katılan miniklerle 15 atölye standında 25 farklı deney yaptı.