ASAYİŞ

Uluslararası Yunus Emre Günleri Başlıyor

Abone Ol

Yaklaşık 120 akademisyenin katılacağı, İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu ve sanatçıların konuk olacağı 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri başlıyor.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin etkinlik programını Saruhan Otel'de düzenlenen toplantıyla açıkladı. 'İşi Kolay Kılalım' temasının işleneceği organizasyona tüm Manisalılar’ı davet eden Başkan Çerçi, "Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" diye konuştu.

Yunusemre Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin tanıtım toplantısı Saruhan Otel'de yapıldı. Toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, AK Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Daire Müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Bir hafta sürecek organizasyonun dopdolu geçeceğini söyledi. Bu yıl 15 ülkenin katılacağı program hakkında bilgi veren Başkan Çerçi, Yunus Emre'nin ruhuna uygun bir etkinlik programı düzenlediklerini aktardı.

Belediye Başkanı Çerçi yaptığı konuşmada, "Geçen yıl Ekim ayında Yunus Emre Günleri adı altında güzel bir program yaptık. Yunus Emre'nin hayatını, İslam Felsefesini anlatmaya çalıştık. Bu programın 2.sini yapıyoruz. Bu yıl organizasyonu 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenliyoruz. Dünyaca ünlü düşünürümüzün öğretisini, felsefesini anlatmak, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Uluslararası çapta bir sempozyum gerçekleştireceğiz. Sempozyuma 7'si yurtdışından olmak üzere yaklaşık 120 akademisyen katılacak. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz beste yarışmasına 69 beste gönderildi. 6 değerli jüri üyesi, 10 eseri finale bıraktı.

Bu eserlerin sunulacağı gecede dereceye giren eser sahiplerine de ödüllerini vereceğiz. Gelecek yıllarda program formatını geliştirmeyi hedefliyoruz. İşin edebi, sanatsal ve kültürel kısmını da öne çıkarmak istiyoruz. Kısa film ve hikaye yarışmaları düzenlemek için hazırlık yapıyoruz. Öğrencilerimizi organizasyonumuza ortak etmeyi amaçlıyoruz. Bu yapılan etkinliğin amacı Yunus Emre adını yaşamak ve yaşatmak, öğretisini gelecek kuşaklara aktarmak... İnanıyorum ki Yunus Emre öğretileri bundan 50 yıl sonra hayatımızda çok daha önemli bir yer tutacak. Programlarımız dopdolu... Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz" diye konuştu. Başkan Danışmanı Kefaeddin Öz de program hakkında bilgi verdi.

‘İşi Kolay Kılalım’ temasının işleneceği organizasyonda ünlü düşünürün yaşamı ve öğretileri yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 120 akademisyenin katılacağı sempozyum, sergi ve o dönemi yansıtan geleneklerin sahnelendirilmesiyle günümüze aktarılacak; alanında uzman akademisyenler Yunus Emre felsefesini anlatacak.

Âmin Alayı ve birçok etkinliğin yer alacağı programda ünlü İlahiyat Profesörü Nihat Hatipoğlu da Manisalılar ile buluşacak. 14 Ekim 2016 Cuma akşamı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek programda Hatipoğlu, Yunus Emre ve İslam Felsefesi’ni aktaracak.

Bu anlamlı organizasyonda ‘Şehitleri Anma Gecesi’ de düzenlenecek. 15 Ekim Cumartesi akşamı Atatürk Spor Salonu’nda Esat Kabaklı, Dursun Ali Erzincanlı, Afrikalı Ali ve Orhan Çakmak’ın konuk olacağı gecede bu ülke için canını sakınmadan feda eden şehitlerimiz anılacak.