ASAYİŞ

TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Abone Ol

Ahmet ÜNSAL/Manisa Milli Eğitim Bakanlığınca yıllardır kutlanmakta olan ‘Yerli Malı’ haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisa Yunusemre ilçesi Suphi Egemen İlkokulu öğrencileri 81 ili yansıtan yöresel yemekler, çocukların giydiği kıyafetlerle geçmişte yaşamış olan değerleri yansıttılar.

Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi Evre Seda Satan, müdür yardımcıları, öğretmenleri ile veliler işbirliği ile projelendirilen ‘Yerli Malı’ haftasının önemi okuldaki tüm sınıfların çeşitli bölgelere ve yörelere göre dağıtılmasıyla start aldı.

İki hafta süren çalışmanın sonunda okulda bulunan 500’e yakın öğrenci velisi evlerinde yaptıkları yöresel yemekler, tatlılar, hamurişleri, Gül tatlısı, çiğ köfteler davetlilerin ağızlarında damak tadıdı bıraktı.

Öte yandan da Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilini yansıtan kıyafetler, eskilerden kullanılmış günümüze kadar çalışan eserler, geçmiş yıllarda ülkemizde iz bırakmış kişilerin günümüze yansıyan figürleri minik öğrenciler tarafından yaşatıldı. Kimisi Haci Bektaş Veli, kimisi Nasrettin hoca, kimi Karacaoğlan, kimisi Aşık Veysel, kimisi de vatan uğruna şehit olan askerleri simgeledi.

Bazı minik öğrencilerde Urfa yöresine özgü çiğ köfteleri sınıf içerisinde yoğurdu.

Ünlü ozanımız Aşık Veysel’i canlandıran minik öğrenci ise sazın tellerine dokunarak ortaya çıkarttığı müzik eşliğinde veliler hüzünlü anlar yaşadı.

Yerli Malı haftası sergisini gezen Yunus Emne Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise Karadeniz yöresi kemençe ile karşılandı. Başkan Çerçi diğer bir sınıfta da harmandalı oynadı.

Suphi Egemen İlkokulu Müdüresi Evre Seda Satan, etkinliğe katılan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’yi,Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yaptıkları etkinlik hakkında bilgi verdikten sonra sınıfları tek tük gezdirdi.

Suphi Egemen İlkokulu Müdürü Evra Seda Satan, ise “Milli değerlerimizi koruyup kollamak adına Yerli Malı haftası çocuklarımız için çok önem arz etmekte.Milli değerlere sahip çıkılmasını çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretip benimsetmeliyiz. İşte bu bağlamda böylesi etkinlikler çok önemli. Velilerimiz ve öğrencilerimiz projelendirdiğimiz Yerli Malı haftasına gereken önemi fazlasıyla gösterdiler. Hepsini yürekten kutluyorum. Bildiğiniz gibi biz okul olarak tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz. Cumhuriyet Bayramını, 23 Nisan bayramı öncesinde tüm okul olarak mahalle tören geçişi yaparak mahalle halkı bayramlara davet ediyoruz. Bayramlar bizim için olmazsa olmazımızdır.”şeklinde ifade etti.