ASAYİŞ

Teröre Öfke, Polise Karanfil

Abone Ol

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) öğrencileri, Öğrenci Konseyi Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirdikleri eylem ve yürüyüşle İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısını protesto etti. Öğrenciler ilk olarak Uncubozköy Kampusu’nda saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu. Daha sonra öğrenciler ardına MCBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Sakar basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından öğrenciler Türk Bayrakları açıp, sloganlar atarak Çevik Şube Müdürlüğü’ne yürüdü. Öğrenciler kendilerini Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü girişinde karşılayan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Balaban ve çevik kuvvet polislerine karanfil takdim etti.

MCBÜ Öğrenci Konseyi öncülüğünde düzenlenen eylemde MCBÜ’de eğitim ve öğretim gören öğrenciler İstanbul’da gerçekleştirile hain terör saldırısını protesto etti. Uncubozköy Kampusu’nda gerçekleştiren eylemde öğrenciler ilk olarak şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu. Burada öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan MCBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Sakar, yaşanan hain terör saldırısını lanetledi. Basın açıklamasının ardından öğrenciler Türk Bayrakları açıp, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Türk Kürt kardeştir. Ayıranlar kalleştir’ sloganları atarak Unucubozköy Kampusu’ndan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne kadar yürüdü. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü girişinde öğrencileri Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Balaban ve çevik kuvvet şubede müdürlüğünde görev yapan çevik kuvvet polisleri karşıladı. Öğrenciler Şube Müdürü Balaban ve çevik kuvvet polislerine tek tek başsağlığı dileyerek karanfil takdim etti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde basın açıklamasını okuyan MCBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Muhsin Sakar, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak; geçtiğimiz Cumartesi gecesi emniyet güçlerimizi hedef alan hain terör örgütü PKK’nın gerçekleştirmiş olduğu menfur saldırıda vatan için 37’si polis 7’si sivil olmak üzere 44 vatan evladımız şehit düşmüştür. Terörist denilen insanlıktan zerre nasibini almamış hain soysuzlar, vicdansızlar, tasmalı köpekler, bu ülke üzerinde birliğimizi bölmek için ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız” dedi.

Güvenlik güçlerinin ve devletin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını vurgulayan Sakar, “Acımız büyük. Çok öfkeliyiz. Lakin aklımız, gücümüz ve sabrımız hepsinden daha büyük. Arkanızda kim olursa olsun kim desteklerse desteklesin bu hesap elbet görülecek. Bu devlet şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Bizler bu ülkenin bekası için çalışan nesilleriz. Milletimiz, devletimiz ve rengini şehitlerin kanından almış olan ay yıldızlı bayrağımız için canımızı vermeye her daim hazırız.

Bu ülkenin evlatları olarak devletimizin milletimizin ve güvenlik güçlerimizin her zaman yanındayız. Her zaman onların destekçisiyiz. Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışan kalleşler asla başarılı olamayacaklardır. Söz konusu kalleşçe eylemi gerçekleştiren kim olursa olsun yapılan eylemi lanetliyoruz” diye konuştu.

Hainlerin asla emellerine ulaşamayacağını vurgulayan Sakar, “Şunu kimse aklından çıkarmasın ki adı sanı ne olursa olsun hainler bizi bölemeyecek, parçalayamayacak, bayrağımızı indireyemeyecektir. Hainler asla emellerine ulaşılamayacak, kurdukları hayallerle beraber yok olacaklardır. Alçaklık ve acımasızlık zalimlerin şiarı, Allah’tan gayrısına diz çökmemek ve teslim olmamakta bizim nişanımız. Bir kez daha menfur saldırıda şahadet şerbetini içen 44 vatan evladına Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” şeklinde konuştu