ASAYİŞ

TARIM FUARINDA ŞOFÖRSÜZ EKİM YAPAN TRAKTÖR İLGİ ODAĞI OLDU

Abone Ol

SNS Fuarcılık Organizasyon Şirketi tarafından Bu Yıl 10. kez düzenlenen Tekno Tarım Manisa Uluslar Arası Tarım Hayvancılık Fuarı ziyaretçilerini son teknolojiyle buluşturuyor. Manisa Tarım Fuarında son teknoloji ürünlerden biri de uygulanan sitemle evden kontrol edilerek tarla ekimi yapan traktör. Fuarın ilgi odağı olan bu traktörün özelliklerini anlatan JohnDeere firmasının Satış Müdürü Osman Çimenoğlu, traktörün tarlada nerelerde ve ne kadar gübre tohum ihtiyacı olduğunu hesaplayıp üzerinde sürücü olmadan uzaktan verilen komutla kendi kendine ekim yapabildiğini söyledi.

Manisa Tarımının en önemli değeri olan, SNS Fuarcılık Organizasyon Şirketi tarafından düzenlenen Tekno Tarım Manisa Uluslar Arası Tarım Hayvancılık Fuarı bu yıl 10. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. 3-6 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul eden fuara ilgi oldukça yoğun oluyor. Fuarı ziyaret etmek isteyen Manisalılar için Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri ücretsiz servis imkanı sağlıyor. Son teknolojiyle Manisa çiftçisini buluşturan fuarın en igli çekeni Şoförü olmadan ekim yapabilen traktör oldu.

TARLAYI KENDİ EKİP BİÇİYOR Şoförü olmadan da çalışabilen traktör hakkında bilgi veren JohnDeere firmasının Satış Müdürü Osman Çimenoğlu; "Manisa Tarım Fuarına 5. kez katılıyoruz. Bu sene Fuara yeni bir motor getirdik 6115R 6 bin serisinde yüksek teknoloji traftör oluyor. Bu son teknoloji traktörümüzde AMS sistemi var uydu destekli bir programla tarlayı kendi ekip kendi biçebiliyor. Nerede gübre atılacak gübreye ihtiyaç olan yer neresi gibi hasadına göre raporlamaları yapabilen bir traktör. Bu traktörde 2 Km'de yanılma oranı 1 cm'dir. Düzenli ekimi sağlıyor ve böylece hem zamandan hem yakıttan faydalanmış oluyorsunuz" dedi.

MANİSA'DA KULLANILMAYA BAŞLANDI İsteğe bağlı evden kontrol de edebilme sistemi olduğunu söyleyen Çimenoğlu;"Tarlada arkasındaki uyumlu ekipmanın sistemiyle traktörün üstünde şoför olmadan da hareket edebiliyor. Tabi ki biz şoför olmasını öneriyoruz. Evden koordinatlarını giriyoruz sisteme ne kadar derinlikte sürülecek, nereye ne kadar gübre atılacak, nereye ne kadar tohum atılacaksa bunları yükleyip traktörün ekimini sağlayabiliriz. Sadece şoför koltukta beklenmedik bir durumda müdahale etmesi için duruyor. Traktör kendi kontrollerini yapabiliyor. Hatta Manisa'da bir çiftlikte bu şekilde işlem yapılıyor. Manisa'da kullanılmaya başlandı"dedi.

MASRAF TASARRUFU Traktörün işlevinin yüksek olmasına karşın masrafının düşük olduğunu söyleyen Satış Müdürü; "En Büyük özelliğinden biri de çelik bir şasenin üzerine kurulmuş olması ve bakım aralığının diğer traktörlere göre iki kat daha uzun olması. 500 saate bir bakım aralığı var diğer traktörlerde bu süre 250 saat. Yakıt tasarrufu sağlan bir sisteme de sahip hem daha az yakıyor hem de bakım aralığı uzun bu nedenle daha az masraflı bir traktör" diye konuştu.

FUARDA İLGİ YOĞUN Manisalı çiftçileri son teknolojiyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen firmanın Satış Müdürü Osman Çimenoğlu;"Biz burada bu teknolojiyi Manisa çiftçisine sunmak için geldik ve sunumumuzu yapıyoruz. Fuara ilgi oldukça yoğun bize ilgi de çok yoğun. Bu fuarla birlikte Manisa çiftçisini son teknolojiyle buluşturma fırsatı bulduk. Manisa'da 5 yıldır Saruhanlı yolunda bayimiz var, Akhisar'da, Salihli'de, Gördes'te, Alaşehir'de de bayilerimiz var. Satış, Servis, Yedek parça hizmeti de veriyoruz aynı zamanda. Rent A Car sistemini traktörlere uygulamaya çalıştığımız bir sistemimiz de var" dedi.

FUARIN DAHA İLK GÜNLERİNDE SATIŞLARI YAPTIK Çimenoğlu; "Bu traktörler Manisa bölgesine uzak bir sisteme sahip değil. O Nedenle Fuarın daha ilk günlerinde satışlarımızı yapmaya başladık. Fuarda satışlar güzel gidiyor. Yeni nesil traktörlerimiz 80 Bin Euro'dan başlıyor 300 Bin Euro'ya kadar devam ediyor. Motorun özelliğine göre değişiyor. İsteğe bağlı olarak buz dolabı koyabiliyoruz, kalörüfer sistemini genişletebiliyoruz, koltuk ısıtıcıları mevcut, aydınlatma sistemi, müzikçalar gibi ne istiyorsanız yükleyebiliyoruz. Traktörü kendiniz seçiyorsunuz. Benim traktörümde şu olsun, bu özellik olsun diyorsunuz istediğiniz özelliklerde size özel üretim yapıyoruz" dedi.