ASAYİŞ

Sokak Ortasında Pompalıyla Kendini Öldürmek İstedi

Abone Ol

Akşam saatlerinde meydana gelen intihar girişiminde 40 yaşındaki Kahraman B.,polis ile kendisi arasında başlayan kovalamaca sonrasında Akıncılar Mahallesi Alçıtepe caddesi üzerinde bulunan terzi Ahmet ve Sibel Şimşek çiftinin işlettiği işyerine girdi. İşyerinden aldığı tabure ile kaldırım önüne oturan ve pompalı tüfeği çenesine dayayan Kahraman B. polis birimlerini alarma geçirdi.

Manisa polisi ulupark içerisinde elinde pompalı tüfekli birisiyle başlattığı kovalamaca Şehzadeler ilçesi Alçıtepe caddesi üzerinde kaldırımda silahlı eyleme dönüştü. Çenesine pompalı tüfeği dayayarak polise tam 2 saat süresince ecel terleri döktürdü.

İzmir’de oturduğunu kendisinin şizofren tedavi gördüğünü bu nedenle kimsenin yanına yanaşmaması gerektiğini belirterek pompalı tüfeği çenesi dayadı. Polis birimleri Akıncılar mahallesi Alçıtepe caddesine çıkan tam yolları kesti.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü Süleyman Tırak, intihar girişiminde bulunmak isteyen Kahraman Kahraman B. ikna etmek için yanına geldi. Kahraman B. “Sizinle benim problemim yok. Benim sorunum kız kardeşim ile o buraya gelecek onunla konuşacağım” dedi.

Asayiş Şube Müdürü Tırak ise “Şimdilik bu mümkün görünmüyor.Telefonu ver arayıp onunla seni görüştürelim gel bu eyleminde vazgeç” dedi.

İsmi verilmek istenmeyen kız kardeşi ise polislerce gizlice olay yerinden uzaklaştırılırken genç kız sinir krizleri içerisinde “Neden böyle yapıyorsun. Sen evli çocukların var” diyerek gözyaşları arasında sinir krizleri geçirdi.

Emniyet olay yerine 112 ekibi istedi. Ayrıca Kahraman Başyiğit’in şizofren hasta olması nedeniyle onu ikna etmesi içinde Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinden psikolog desteği talebinde bulundu. Hastane yetkilileri “Biz silahlı birisine gönderilecek psikoloğumuz yok. Kaldı ki şu anda boşta psikolog bulunmuyor” yanıtı aldı.

İkna işlevinin kendilerine düştüğünü anlayan emniyet birimleri çenesine pompalı tüfek dayayan Kahraman B. eyleminden vazgeçirme görevine Asayiş Şube Müdürü Süleyman Tırak üstlendi.Tırak, tam iki saat süresince eylemciyi eyleminden vazgeçirtmek için dil döktü.

Kahraman B. ,”Benim iğne vurulma zamanım geldi” demesiyle birlikte Polis Müdürü Tırak bu kez 112 sağlık ekibinin yanına gelerek gerekli güvenci vererek “Gelin iğnesini ve serumunu takın” dedi. Sağlık Personeli bayanlar ise “Biz elinde silah olan birisine nasıl müdahalede bulunabiliriz ki “ dedi.

Bu sözlerden sonra Polis Müdürü Süleyman Tırak, sağılık personelinden aldığı serumla eylemcinin yanına giderek “Ben takayım diyeceğim ama ben beceremem bu işi illa sağlıkçı yapması gerekir bırak ta taksın” sözlerinden sonra 112 ekipleri terzi iş yerine girerek burada enjeksiyonu yaptırıp serumu taktırdı.

Kısa süre sonra da ikna olan Kahraman B. silahını polis müdürü Tırak’a teslim ederek eyleminde vazgeçti. Tüm bunları ise meraklı Manisalılar cep telefonları ile görüntüleyebilmek için adeta birbirleriyle yarış haline girdi.

Kahraman B. tedavisi yapılmak üzere Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Kahraman B. Şizofren hastalığından dolayı yüzde 80 engelli olduğu belirtildi.