ASAYİŞ

Şehzadeler Esnafın Nabzını Tutuyor

Abone Ol

Şehzadeler Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı sosyal doku çalışması, ilçedeki 57 bin hanede yapılan görüşmelerin ardından esnaflarla devam ediyor. Şehzadeler’ de ki 57 bin haneyi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında vatandaşın görüşlerini aldıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Projemiz kapsamında bu kez ilçemizde bulunan esnafımızı ziyaretlere başladık. Esnafımız bizim için çok önemli. Onların belediyemizle ilgili görüşleri, fikirleri, talepleri ve tavsiyelerini alıyoruz” dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Şehzadeler Hep Yanınızda” projesi kapsamında 5 kişiden oluşan sosyal doku ekibinin ilçe genelinde ki 57 bin konutu ziyaret ettiklerini ifade etti. İlçe genelinde ki tüm konutların tek tek ziyaret edildiğini belirten Başkan Çelik proje kapsamında esnaflarında iş yerlerinde ziyaret edilmeye başlandığını söyledi. Şehzadeler Belediyesi olarak en büyük hedeflerinden birinin Türkiye’de halkla ilişkiler konusunda marka bir belediye olmak olduğunu belirten Şehzadeler Belediyesi Başkanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler Belediyesi olarak Halkla İlişkiler ’de marka bir belediye olmak için çalışıyoruz. Bu manada göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız projelerde, hizmet anlayışımızda bunu ortaya koymaya çalıştık. Ciddi manada da bunun kamuoyunda fark edildiğini görüyoruz. Şehzadeler Belediyesi bu hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu noktada yapmış olduğumuz projelerimizden biri de ‘Şehzadeler Hep Yanınızda’ projesi. Bu projeyi hayata geçirdik. Bugüne dek ilçemizde 57 bin konutun tek tek kapısını çalarak, halkımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde onların belediyemizle ilgili şikâyetlerini dinledik. Evde engelli, yaşlı, bakıma muhtaç biri var mı bunu tespit etmeye çalıştık bu arada. Ve bu tespit çalışmalarımız da bizim diğer projelerimizde de veri kaynağı haline geldi. Bu şekilde projemiz kapsamında vatandaşlarımıza ziyaretler gerçekleştirdik. 57 bin hanede yaptığımız ziyaretler esnasında vatandaşlarımız bizlere 4958 adet şikâyet ve talep ilettiler. Bu gelen taleplerin 4120 tanesi anında çözüme kavuşturtularak vatandaşlarımıza bilgiler verilmiştir. Gelen taleplerden 518 tanesi ise büyük yatırım gerektiren işler olduğu için beklemede olup 322 tanesi de başka kurumlar ile ilgili konulardır. Başka kurumlarla alakalı konuları da bizler ilgili kurumlara ileterek çözülmesine katkı sağlıyoruz ” dedi.

“TÜM ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ” Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Sosyal Doku ekibinin hane ziyaretlerinin ardından Şehzadeler’ de ki esnafları ziyaret etmeye başladıklarını ifade eden Başkan Çelik “İlçemizdeki evleri ziyaret ettiğimiz gibi esnaflarımızı da ziyaret ederek onlarında taleplerini ve sorunlarını dinliyoruz. Kısa bir süre önce başlayan esnaf ziyaretlerimizde bu güne kadar ekibimiz yaklaşık 1200 esnafımız iş yerinde ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretlerimizde esnafımızın belediyemizle ilgili görüşleri, fikirleri, talepleri ve tavsiyelerini alıyoruz. Esnafımız gerçekten bizim için çok önemli. Onlar şehrin nabzını tutuyorlar. Bu manada da çalışmamızın belediyenin işleyişi, öncelikli projeler oluşturmak açısından çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Esnaf ziyaretlerimiz kapsamında da esnaflarımızın 510 adet talep aldık, çözümü içinde çalışmalar başlatıyoruz. Bu projemize başladık, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilçemizde tüm esnafımızı ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Hepsinin fikirlerini, görüşlerini almak istiyoruz” dedi.