ASAYİŞ

'Şehrin Kaderiyle Oynanıyor’

Abone Ol

Yunusemre Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının gündeminde yine Büyükşehir Belediye Meclisi’nden 1 yıldır bir türlü çıkmayan Muradiye’nin 1/5000’lik imar planı vardı.Sorun yumağı haline gelen mahalle için Büyükşehirin tavrını eleştiren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Aklı selimde buluşamayınca, önyargılar, başka hesaplar devreye girince şehrin kaderiyle oynanmış oluyor” dedi.

Yunusemre Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Salonunda yapılan toplantıda 13 madde görüşüldü. Mecliste, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Cumhuriyet Mahallesi’nde imarı olmayan arazinin 1/5000’lik imar planının yapılmasının talep edilmesi kararı alındı. Meclisin bir diğer gündem maddesi ise 1 yıldır büyükşehir meclisinden bir türlü geçmeyen Muradiye Mahallesi imar planıydı. Mahalleye yapılacak 25 metrelik yol için alternatiflerin tartışıldığı toplantıda zaman zaman tansiyon yükseldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Can Mercül ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı Muradiye’de imar nedeniyle yaşanan sıkıntıların içinden çıkılamaz bir hale geldiğine vurgu yaptı. Muradiye’den hergün 25-30 vatandaşın kendilerine başvurduğunu, Muradiye’nin imar konusunda tıkanma noktasına geldiğini aktaran Belediye Başkanı Çerçi, büyükşehir belediyesinin tavrını eleştirdi. Başkan Çerçi, “Muradiye Belediyesi'nin zamanında yaptırdığı imar planları geçerli mi, geçersiz mi? Bu sorunun cevabının verilmesi gerekiyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün görüşüne takmış; eksiktir diyor. Eksik olduğunu dahi varsaysak en üst iradenin kararı geçerlidir. Bu meclis kararı kesin karar. Bu meclis kararının üzerine karar olmaz. Üst irade budur. Bir evrak eksik kaldı diye meclis kararı düşmez. Bunun askı süresi yapılmış, itirazlar yapılmış, görüşler alınmış... 1/100.000’lik plan notunda diyor ki; ‘önceden mevzuata uygun olarak yapılmış imar planları bizde kabul edilmiştir. Biz mevcut imar planını genişletmedik ki! İçinde bir revizyon yaptık. Bütün derdimiz de orada bir yol açmak. Bununla yatıp bununla kalkıyoruz” diye konuştu.

Muradiye’nin hızla göç aldığının altını çizen Başkan Çerçi, karar mercilerine çağrı yaparak, “Biz bu maddeyi geçirirsek, büyükşehir de 1/5000’lik planları geçirmezse imar planına eklediğimiz yol güme gidecek. Bu yolu bir daha da yapma şansı yok! Biz bu yolu yaparken imarlı olup da henüz daha yapılaşmamış alanları dikkate alarak lateralden geçirdik. Muradiye 10-15 yıl sonra 50 bin nüfuslu şehir olacak. Böyle bir yola ihtiyaç var. Aklı selimde buluşamayınca, önyargılar, başka hesaplar devreye girince şehrin kaderiyle oynanmış oluyor. Burası ilçenin gelişme alanı. Belki bundan 20 yıl sonra ilçe olacak. 9-10 metre yolla ilçe merkezi olur mu?” dedi.

Mevcut yolun yapımına ilişkin görüş bildiren CHP Grup Başkanvekili Erdinç Yavaşlı ise, “Muradiye’nin mevcut planları geçerli. Geçersiz diye bir şey söz konusu değil. Bu alternatif bir çözüm. Ancak gri noktaları var. Vatandaş bunu bilmeyecek, şartları tutmadığı halde o da gelecek. Büyükşehirde kurumun görüşünün ne durumda olduğu sorulsun. Ben büyükşehirde CHP grubunun ne karar vereceğini elbette bilemem ama bu konuda olumlu oy kullanmalarını söyleriz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Çerçi’nin sözlerini şov olarak niteleyen MHP Grubu Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün “Aytaç Bey Benim çalışma arkadaşım. O ne söylediğini bilir. Kendisinin olmadığı yerde onun hakkında konuşulmasını ben yerdim. Yapılanı şov kabul ediyorum. Cumhuriyet Mahallesindekini alıp Büyükşehire restore ediyorsunuz. Ama burada gizli bir şekilde Muradiye’nin imar planını yapıyorsunuz. Böyle bir istek vardı da neden Büyükşehire bırakmadınız imarı?” sözleri tepki yarattı. ‘ŞOVLA İŞİMİZ OLMAZ!’ Güzgülü’nün sözlerine yanıt veren Başkan Çerçi ise şunları söyledi: “Biz Muradiye’de 1/5000’lik plan yapmak üzere yola çıkmadık. İlk alınan meclis kararına bakın! 1/1000’lik planlarımızı revize edelim istedik. Şimdi niye çıkmıyor? Bir senedir neden bekliyor? Benim şovla işim olmaz! Amacımız üzüm yemek. Aytaç Bey’e Muradiye’nin imar planları geçerli mi, değil mi, bunu sorun. Muradiye’de bir metre yerim yok. Burası bizim mahallemiz, gelişme alanımız. Nüfusu hergeçen gün artıyor. Şimdiden 17 bine ulaştı. Bu sorunu birilerinin çözmesi lazım. Millet bize bu sorunları çözmek için oy vermedi mi? Burada neden işbirliği yapılamıyor? Dediğimiz bu! Bir yıldır bekliyoruz.” Madde ara toplantıda görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderilirken; 2. oturumun 9 Kasım Salı Günü saat 18.30’da yapılması kararlaştırıldı.