ASAYİŞ

ONLAR KULAÇ ATTIKÇA, AİLELERİ GURURLANDI

Abone Ol

Manisa’da mutluluk ve yaşam sevincini sporda bulan engelli yüzücüler, Dünya Engelliler günlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği anlamlı günde gerçekleştirdikleri yüzme yarışlarıyla geleceğe kulaç attılar.

Çeşitli spor kulüplerinde faaliyet gösteren engelli yüzücüler, havuzda düzenlenen yarışlarda kulaç atarken, tribünde de anne ve babaları onları alkışlayarak gururlandırdı.

Manisa Su Sporları Kulübü'nün engelli sporcuları ve Manisa İl Gençlik Spor Kulübü Otizimli Çocukların Ağırlıklı Olduğu Özel Sporcular Kendilerini Çalıştıran Antrenörleri Elif Gökarslan, Nurettin Karanarlık önderliğinde bir yıl boyunca hazırlanmaların karşılığını düzenlenen yüzme yarışlarında almanın mutluluğunun yaşadılar.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Yunusemre ilçesi Atatürk Yüzme Kompleksinde gerçekleştirilen yüzme yarışlarına Gençlik ve Spor Yunusemre İlçe Müdürü Levent Tokay,Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Destek Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Mustafa Ersöz’ünde katıldı.

Havuzun koordinetör antrenörü Onur Özdemir ve yüzme antrenörlerinin hakemliğinde start alan yüzme yarışları sonrasında derece alan tüm engelli sporculara madalyaları Gençlik ve Spor Yunusemre İlçe Müdürü Levent Tokay,Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Destek Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Mustafa Ersöz, Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ahmet Ünsal tarafından takıldı. Engelli sporculara günün anısına çeşitli hediyeler verilirken Manisa Valisi Ahmet Deniz’in yaptırıp yolladığı günün pastası kesilerek ikram edildi.

Bedensel Engelliler Spor İl Temsilcisi Ünsal, günün anlamının üzerinde dururken etkinliğe destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk’e teşekkür ederek; “Bizim amacımız il genelinde spor yapmayan engellinin kalmamasıdır. Engelliler evlerde oturdukları sürece vücutları hareketsiz kalarak yaşamları daha zorlaşacaktır. Bu nedenle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün tüm tesislerinden yaralanmaya davet ediyoruz. Bugünkü yarışların kaybedeni yoktur kazanana vardır. Sizlerin buraya gelmiş olmanız hayatı kazanmanız demektir. Engelli çocukların yanında olan tüm aileler unutmasınlar ki cenneti uzakta aramaya gerek yok. Onlara her dokunuşlarında, onlarında kendilerine tebessümleri yeterlidir.”dedi.

Ailelerin sevinçle seyrettiği, her kulaçta umutlarının yeniden filizlendiği yarışmadan fotoğraflar...