ASAYİŞ

‘O’ Forma Artık O’nun

Abone Ol

Manisa 19 Mayıs Stadyumunda hafta sonunda oynanan Akhisar Belediyespor- Fenerbahçe maçında sakatlanarak hastaneye kaldırılan Hollandalı yıldız Robin Van Persie’nin tribünde 10 taraftar tarafından darp edilen ve hastanelik olan yatak arkadaşı Ömer Eşmekaya’ya formasını ve şortunu hediye ettiği ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan 18 yaşındaki Ömer Eşmekaya arasındaki ilginç olay tedavi gördükleri hastanede gelişti.

Fenerbahçe maçı için herkes gibi Manisa’ya gelen Üniversite öğrencisi Ömer Eşmekaya maçın ilk yarısını büyük bir coşkuyla izledi ve takımına tezahüratlarda bulundu. Maçın devre arasında su almak için kantine giden Eşmekaya sırada bekleyen taraftarlardan birisine ‘Su kaç para’ diye sordu. Diğer taraftar ise ‘Bana ne soruyorsun git kantin sahibine sor’ yanıtını verdi. Bu sırada arbede yaşandı ve 10 kişinin saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi genç, ambulans ile Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Eşmekaya ile birlikte 10 yaşındaki Samet Gezici isimli bir çocuk da arbedede arada kaldı ve hastaneye kaldırıldı.

Maçın 39. Dakikasında sakatlanan ve dakikalarca ambulans gelmemesi sonucu zeminde bekletilen Fenerbahçe’nin Hollandalı Yıldızı Robin Van Persie’de Ömer Eşmekaya’dan sonra hastaneye getirildi. Bu sırada ikili arasında diyalog yaşandı. Hollandalı yıldız hastaneden taburcu olurken üzerindeki şort ve formasını yatak arkadaşı Ömer Eşmekaya’ya hediye etti. Persie’nin forması ve şortunu alan genç Kaya, polise verdiği ifadenin ardından formayı kapmanın mutluluğuyla İzmir’e geri döndü. Eşmekaya yıldız golcünun formasını sosyal medya hesabından paylaştı ve ‘Hayatımın en güzel anıydı. Sağol kral” ifadelerini kullandı.

İzmirli 18 yaşındaki üniversiteli genç taraftar Ömer Eşmekaya başından geçenleri şöyle anlattı: “Tedavim sırasında yan tarafımdaki yatağa maçta sakatlanan Robin Van Persie’yi getirdiler. O anda acımı unuttum onun acısıyla uğraşmaya başladım. Kendisiyle sohbete girip başıma gelenleri anlattım ve formasını istedim. O da bana maçta terlettiği formasını ve şortunu hediye etti. İçimdeki Fenerbahçe aşkım bundan sonra da büyüyerek devam edecek” dedi

Sakatlandıktan sonra Manisa Devlet hastanesine getirilen Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Robin Van persie’ye tedavisinin sonunda polis tarafından İş Kazası raporu tutuldu. Fenerbahçeli yöneticilerin yıldız futbolcuya verilen iş kazası raporuyla birlikte ambulans skandalını da içeren bir dosya hazırladıkları ve haklarına aramak için yasal yollara başvuracakları öğrenildi.