ASAYİŞ

Mete Erdem Mezarı Başında Anıldı

Abone Ol

1979 yılında CHP’nin İl Başkanlığı’nı yaparken eczanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eczacı Mete Erdem ölümünün 37. yılında mezarı başında anıldı.

CHP İl Başkanlığı yaparken 1979 yılında eczanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eczacı Mete Erdem ölümünün 37. yılında mezarı başında anıldı. Anma törenine CHP İl Başkanı Halik Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, Erdem’in yakınları, CHP üyeleri ve eczacılar katıldı. Anma töreninde konuşan 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş, “19 Aralık 1979 tarihinde öldürülen meslektaşımız Ecz. Mete Erdem’i ölümünün 37. yılında anmak için buradayız. O dönemde de, terör olanca hızıyla devam etmekteydi. Ölümler adeta bir domino etkisiyle artarken, ülkenin huzuru da kalmamış, anaların babaların gözyaşları da evlatlarının kanlarıyla karışmış, korku, tedirginlik, şiddet kontrolünü tamamen kaybetmişti” dedi.

Kurtuluş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ülkenin kaos ortamına sürüklenmesini isteyen bu ortamdan beslenen güçler, amaçları doğrultusunda aydın kişileri hedef almışlardı. Çünkü bugün toprağın altında yatan aydınlarımız, ancak insanları bilinçlendirebilirler ve doğru yolu gösterirlerse kaos ortamı engellenebilirdi. Kimi aydınlarımız partisinde düşüncelerinden, kimi meslektaşlarımız eczanesinde; ölümün sağdan da olsa, soldan da olsa bir facia olduğunu, terörün yarattığı bu kan gölünde boğulacağını daktilosu başında kaleme alırken öldürüldü. Kimi ana olamadı. Kimisi baba olamadı. Kimi de çocuğuna doyamadı. Onlar tam bağımsız bir vatan idealleri için hayatlarını feda ettiler.”

Son zamanlarda artan hain terör saldırılarını lanetleyerek konuşmasına devam eden Kurtuluş, “Bugün maalesef ki ülkemiz bir terör sarmalının içine girdi. Her gün canlarımızı kaybediyoruz. İnsan yaşamının ve toplumsal sağlığın değerini çok iyi bilen bir mesleğin mensupları olarak; zihinlerimizde ve bedenlerimizde patlayan bombalara, şiddete ve teröre karşı bir arada yaşamı inatla savunmaya devam edeceğimizi; kör şiddet ve terörün ruhlarımızı asla ve asla teslim almayacağını vurgulamak isteriz. Atatürk ve Cumhuriyet’e olan bağlılığımızı bizi bu girdaptan kurtaracak tek tesellimizdir. Bir kez daha, ülkemizi kana, ölüme ve gözyaşına alıştırmaya çalışanları nefretle lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken; aziz milletimize baş sağlığı ve yakınlarına sabırlar diliyoruz” diye konuştu.

Anma töreninde konuşan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Sehim Balaban ise, “37 yıl geçmesine rağmen Mete Erdem’i unutmadık, unutmuyoruz. Güzel bir söz vardır. ‘Unutmadıkça yaşatırsın, unutulmadıkça yaşarsın’ Mete Erdem’de kalbimizde yaşıyor. Onun anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Anma günlerinin unutulmamak adına çok önemli olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Halil Tokul, “Mete Erdem’i asla unutmuyoruz. Kendisi gerçekten bizim için ışık olan bir ağabeyimizdi. Bizim gençlik yıllarımızda il başkanlığımızı yapan ve düşünceleriyle, tavırlarıyla önderlik yapan büyük bir ağabeyimizdi. Ruhu şad olsun, kendisini sevgi ve saygıyla anıyoruz” dedi.

TBMM’deki çalışmalarından dolayı Ankara’da bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de gönderdiği mesajla Mete Erdem’i andı. Özel mesajında, “Bugün CHP Manisa Eski İl Başkanımız, Eczacı Mete Erdem’in 37. ölüm yıldönümü. Mete Erdem; herkesin eşit, insanca ve özgür yaşadığı, bağımsız bir Türkiye istediği için, karanlık güçler tarafından katledildi. Fakat savunduğu fikirler hiç değerini kaybetmeden bugünlere taşındı. Bizler, Mete Erdem’lerden aldığımız güçle bugün hala mücadele ediyor, onların bıraktığı bayrağı gururla ve kararlılıkla taşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bundan tam 37 yıl önce katledilen CHP Manisa Eski İl Başkanımız Ecz. Mete Erdem’i bugün bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi