ASAYİŞ

MECLİSTE İSİM TARTIŞMASI!

Abone Ol

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı belediye Meclis toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda Cengiz Ergün Başkanlığında yapıldı. Mecliste 103 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste Demirci ilçesindeki bazı mahallelerin isimlerinin değiştirilmesi konusunda tartışma yaşandı. Demirci Belediye Başkanı komisyonun belirlediği isimlerin Demirci’ye uymadığını ve değiştirmekte Büyükşehir Meclisinin hakkı olmadığını Demirci halkına sorulması gerektiğini söyledi. Başkan Ergün ise Büyükşehir Meclisinin hakkı yok sözlerine tepki göstererek ‘Büyükşehir Meclisini yok sayamazsınız” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı belediye meclis toplantısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında Meclis salonunda yapıldı. Mecliste 103 gündem maddesi görüşüldü. Yoklamanın ardından konuşan Başkan Ergün önemli günlerden bahsetti. Ergün; "29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 93. yılını coşkuyla kutladık. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin 93. yılını tekrar kutluyor tüm şehitlerimiz rahmetle anıyorum. 10 Kasım’da da Ulu Önderimizi Atamızı anacağız. Ulu önderimiz Atatürk dünyanın saygısını kazanmış yüzyılın lideridir. Onu anarken üzerinde durmamız gereken konu Cumhuriyete sahip çıkmaktır. Bu düşüncelerle Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Silah arkadaşlarına ve tüm şehitleri saygıyla anıyorum” dedi.

30. madde olan Hukuk ve tarifeler komisyonunun “Demirci İlçesi, hükümet konağına giden yolun isminin Mustafa Keleş yerine Kurtuluş caddesi olarak değiştirilmesi, Yağmur mahallesindeki Hürriyet meydanının isminin Hürriyet ve Şehitler meydanı olarak değiştirilmesi, Çereşe Meydanının isminin Mehmet Akif Ersoy Meydanı olarak değiştirilmesi, Atatürk Anıtı önü, belediye önü gibi adlarla anılan alana Demokrasi ve Şehitler Meydanı adının verilmesi talebi” ile madde mecliste tartışmaya neden oldu.

AK Parti grubu isimlerin değiştirilmemesi için maddeye red oyu verirken MHP, CHP ve bağımsız üyeler isimlerin değiştirilmesinin uygun olduğu yönünde oy kullandı. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci halkının alışmış olduğu isimlerin değiştirilmesinin uygun olmadığını, yeni getirilecek olan isimlerin Demirci’nin dokusuna uygun olmadığını söyledi. Ayrıca Selçuk, isim değiştirilmesine Büyükşehir Belediyesi’nin karar vermesi yerine Demirci halkının karar vermesinin doğru olduğunu söyledi. Selçuk; “Büyükşehir Belediye meclisinin isim değiştirmeye hakkı yok. Bu isimlerin değiştirilmesinin kararını Demirci halkı vermesi lazım. Biz bu konuda mahkemeye de gideriz referanduma da gideriz. Büyükşehirle demirci halkını karşı karşıya getiririz. Demirci’de kimse Mehmet Akif Ersoy Meydanını bilmez herkes orayı Çereşe olarak bilir. Çereşe ismi 500 yıllık bir isimdir” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanı Mehmet Güzgülü ise konuyla ilgili olarak; "40 yıllık Mehmet Akif’in ismini ortadan kaldıran bir meclis üyesi olmak istemiyorum” diye konuştu. Madde oy çokluğuyla meclisten geçti. Meclis 13 Aralık Salı günü saat 18.00’da toplanmak üzere sona erdi.

Selçuk’un ‘İsim değiştirmede Büyükşehir Meclisinin hakkı yok’ sözlerine tepki gösteren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Büyükşehir Belediye meclisini görmezden gelemezsiniz. O zaman her Belediye kafasına göre her yere isim versin. O zaman bu yasalar neden var? Verilsin denilen isimler zaten mevcut isimlerdi daha sonra değiştirilmişti, yani aslında mevcutu koruyoruz bu maddeyle. Ayrıca Kurtuluş, Hürriyet ve Mehmet Akif Ersoy isimlerinden neden rahatsızlık duyuluyor?” dedi.