ASAYİŞ

MCBÜ'de Makarna Köprü Yarışması

Abone Ol

MCBÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından “Bridgetti’16 Spagetti Makarna Köprü Yarışması” düzenlendi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Bridgetti’16 Spagetti Makarna Köprü Yarışması”nın birincisi, öğrencilerin ve bölüm akademik personeliningeniş katılımı ile düzenlendi.

Yarışma, öğrencilere derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştürmeleri için önemli bir fırsat sundu. Öğrenciler yarışma sayesinde birçok bilgi ve deneyim edinmelerinin yanında, eğlenceli bir süreç geçirdiler ve ekip çalışmasının zor ve güzel yanlarını yaşama fırsatı buldular.

MCBÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Ali Yurdusev yaptığı konuşmada; bu tür aktivitelerin eğitimin bir parçası olduğunu, mesleği icra ederken en az bir doktor kadar kutsal bir iş yaptıkları bilincine sahip olmalarına katkıda bulunacağını ve bu tür aktiviteleri her zaman desteklediklerini ifade etti.

Yarışmacılar; Doç. Dr. Ali Demir, Doç. Dr. B. Gültekin Sınır, Yrd. Doç. Dr. Erkan Kantar, Yrd. Doç. Dr. AbdulkerimErgüt ile İnşaat Kulübü öğrencilerinin bulunduğu düzenleme komitesi tarafından temin edilen spagetti makarnaları kullanarak, kendi tasarladıkları köprüleri belli kurallar çerçevesinde inşa ettiler. Köprüler; yarışma günü Prof. Dr. Celal Kozanoğlu, Doç. Dr. Gültekin Sınır, Doç. Dr. A. Uğur Öztürk, Doç. Dr. Erkan Doğan ve Yrd. Doç. Dr. R. Tuğrul Erdem tarafından estetik ve özgünlük açısından değerlendirildi ve uygulanan yükleme ile taşıma kapasiteleri belirlendi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, birinci grup Porozite, ikinci grup Mesnet 2, üçüncü grup Hisar Bridge oldu. Yarışmada dereceye giren ilk üç ekibe sponsorların desteği ile çeşitli ödüller verildi.