ASAYİŞ

MCBÜ'de Lisansüstü Mezuniyet Töreni yapıldı

Abone Ol

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 19 Ekim 2016 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yapıldı.

Törene Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Ali Bankoğlu, MCBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kenan Dost, MCBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşe Aktaş, MCBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halit Ev, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve mezunlar katıldı.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı yüksek lisans mezunu Mustafa Öztatlıcı, mezunlar adına bir konuşma yaparak, öğrenim hayatlarında emekleri bulunan tüm öğretim üyelerine teşekkür etti

Mezuniyet Töreninde enstitüler adına konuşma yapan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayşe Aktaş, kuruluşundan bu yana Manisa Celal Bayar Üniversitesi enstitüler mezuniyet töreninin ikincisini düzenlendiklerini ifade ederek, enstitüler hakkında genel bilgiler verdi. Prof. Dr. Aktaş, enstitüler olarak amaçlarının evrensel değerlere bağlı, çağdaş bilgi ve teknoloji alanında yaratıcı çözüm üretebilen, evrensel bilime katkı yapan, bilimsel düşünme kabiliyeti olan yeni nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi yaptığı konuşmada, insanoğlunun tarihsel serüveni içinde kendini sürekli geliştirme, yenileme ve daha iyiyi yakalama gayreti içinde olduğunu belirterek, “Bunun yolu da bilgiye sahip olmaktan geçer. Bilgi güçtür, her türlü zenginliğin kaynağıdır. Bilgiyi de biz eğitim-öğretim yoluyla elde ediyoruz. Elbette eğitim-öğretim, öğrenme, beşikten mezara kadar geçen bir süreç. Bugün burada eğitimin son halkası olarak tanımladığımız bir süreçle ilgili mezuniyeti yapıyoruz. Tabii ki lisansüstü eğitim üniversitede son aşamayı oluşturmakla birlikte öğrenme burada noktalanmış olmuyor. Lisansüstü eğitim özellikle kişisel bakımdan, mesleki bakımdan ve akademik bakımdan kariyer elde etmenin bir aracı olarak karşımıza çıkıyor.

Yapılan anket çalışmasında cevap veren arkadaşlarımızın %33’ü kendilerini geliştirdiğini ifade ediyor. Öğrenmede öncelikle amacımız kişisel gelişimi sağlamak olmalı, bunun yanı sıra yine mesleki olarak ve kariyer bakımından fayda sağlıyor. Lisansüstü eğitim alan ve çalıştıkları kurumda terfi almış, yükselmiş arkadaşlarımız var. Tabii ki bizi lisansüstü eğitim en fazla akademik kariyer bakımından ilgilendiriyor. Günümüzde ülkemizde özellikle doktoralı insan gücü bakımından ciddi bir açığımızın olduğunu biliyoruz. Bunu en hızlı bir biçimde kapatmak noktasında üniversiteler lisansüstü eğitime önem vermek durumunda. Biz de Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak bu konuda önceliğimizi ortaya koyduk. Lisansüstü eğitimle ilgili olarak fiziki eksiğimizi bir an önce giderme gayretiyle hareket ettik. Göreve geldiğimizde ilk hayata geçirdiğimiz proje enstitüler binasıyla ilgiliydi. Yakında inşallah teslim alıp faaliyete geçirmiş olacağız.

Tabii ki bunun yanı sıra eğitimin bir de beşeri boyutu var. Bununla ilgili olarak da hızla öğretim üyesi açığımızı kapatmak gibi bir politikayı hayata geçiriyoruz. Ülkelerin en temel, en değerli sermayesi beşeri sermayesidir. İşte ülke olarak bizim hem niceliksel, hem de niteliksel biçimde sürekli bir iyileşmenin, gelişmenin çabası içinde olmamız gerekiyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak biz bu sene 276 mezun verdik. Hali hazırda uzaktan eğitim de dâhil 4808 lisansüstü öğrencimiz var. Bu rakam, yaklaşık mevcut öğrenci sayımızın 8,7’sine tekabül ediyor. Bizim öncelikli hedefimiz bunu %10’a, ilerleyen zamanda da %10’un üzerine çıkarmak. Üniversitelerde ön lisans eğitimi ve lisans eğitimi önemli ama asıl önemli ve öncelikli olan lisansüstü eğitimdir.

Bir ülkede genel manada eğitim almış, genel kültür bilgisi olan insanların olması elbette o ülkenin gelişimine ve ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Ama özellikle bir ülkeyi daha ilerilere taşıyan az sayıda nitelikli uzman personeldir. İşte bu kişilerde lisansüstü eğitim aşamasında yetişmiş oluyor. Üniversite olarak bu hedeflerimizi tutturacağız. Bu önceliğimiz ve önem verdiğimiz bir konu. Ben burada öncelikle böyle bir mezuniyet törenine katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum, mezun arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Yolları açık olsun. Öğrenmenin sonu yok, öğrenme aşkları hiç kaybolmasın. En derin kalbi sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu. Tören, tüm mezunların mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve ardından yapılan ikramla sona erdi.