ASAYİŞ

MCBÜ'de Fitness Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu Açıldı

Abone Ol

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Fitness Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu açılış töreni, 22 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılış törenine Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Özcan Kaplan, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, dekanlar, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenciler katıldı

Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi açılışta yaptığı konuşmada, “Dünya ve ülke gündemi bizi üzüyor ve yaşadıklarımız bizi derinden etkiliyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti; dimdik ayakta var olmaya devam ederek, yoluna aynı azimle ve aynı kararlılıkla devam ediyor. Türk milletinin bu kutlu yürüyüşünde bizi hiçbir şey yolumuzdan çeviremeyecek. Bugün, belli teknik nedenlerden dolayı geciktirdiğimiz fitness salonu ve yüzme havuzumuzun açılışını gerçekleştiriyoruz. Her gün büyüyen, gelişen, yaptığı yatırımlarla öğrencilerine ve çalışanlarına en iyi ortamı ve imkânları sunmaya çalışan bir üniversite olarak yolumuza bu güzel açılışlarla, aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de arka arkaya bu güzel açılışları birlikte yaşayacağız, bunun mutluluğunu birlikte paylaşmış olacağız” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen fitness merkezinin öğrenciler için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Çelebi, “Üniversiteler öğrencilerine sadece eğitim-öğretim değil, her alanda imkân sunmakla sorumlu ve yükümlü. Bizim hayalimiz öğrencilerimizin mümkün olduğu ölçüde, yirmi dört saat bu kampüsten ayrılmamaları. Büyük bir keyif ve istekle öğrencilik hayatlarını kampüsün içinde yaşamaları.Ders bittiğinde hemen kampüsü terk eden öğrenci profili istemiyoruz. Tabii bunun gerçekleşebilmesi için; öğrencilerimizi burada mutlu edecek, onların keyifle ve huzurla yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak; sosyal ve sportif alanları sağlamamız gerekiyor.

Benim öğrencilik yaptığım yıllarda bizler böyle bir imkâna sahip olamadık. Derse girer, dersten sonra hızlı bir şekilde fakülteyi terk ederdik. Bunun eksikliğini şahsen çok hissetmişimdir. Benim dönemim öğrenciliğin zor olduğu yıllardı. Şimdi öğrencilerimiz, milletimiz ve devletimizin sağladıkları imkânlarla çok iyi şartlara sahipler. Sizler bunun kıymetini bilin, bu millet sizlere en iyi imkânları sunmak için her şeyini ortaya koyuyor. Son dönemlerde üniversitelerde bu mânâda değişimin ve atılımın olduğunu hep birlikte görüyoruz. Dolayısıyla sizlere düşen; bu milletin değerlerine sahip olarak, bu milletin hedeflerinden kopmadan, bu millet için sorumluluk üstlenerek eğitim-öğretim hayatınızı devam ettirmek” dedi.

Prof. Çelebi, “Öğrencilerimizin üniversite içinde çok farklı görüşleri olacaktır, olmalıdır da. Üniversiteler özgürlüğün olduğu mekânlardır. Üniversiteler düşünmenin, geliştirmenin, sorgulamanın ve tartışmanın mekânlarıdır. Bu bizim için bir zenginliktir. Ancak biz bu özgürlüğümüzü birbirimizi severek, bir araya gelerek, konuşarak ve tartışarak; bu şekilde kendimize değer katarak, gerçekleştirmek durumundayız. Birbirimizle kavga ederek değil. Şunu memnuniyetle ifade ediyorum ki bizim öğrencilerimiz ve dolayısıyla üniversitemiz huzurlu bir üniversite. Öğrenci arkadaşlarımızın hepsi sorumluluk bilinciyle hareket ediyorlar.

Sevgili gençler, derslerinizin dışında bu tür mekânlarda bir araya gelin, paylaşın. Bizim her zamankinden daha çok; ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Tabii ki bunun için lazım olan şey, görüşlerimiz farklı olsa da hedefimizin aynı olması. Biz sadece bu millet ve devlet için dertlenmeye ve kaygılanmaya mecburuz. Yerli ve milli olmak şartıyla, aramızdaki farklılıklar bizim zenginliğimizi oluşturacaktır.

Bugün açılışını yaptığımız mekânlarımızdan sadece öğrencilerimiz istifade etmiş olmayacak. Üniversitemizin hedeflerine ulaşması akademik ve idari personelimizin katkılarıyla olacak. Biz yönetim olarak onlara da en iyi imkânları sunmak, kurumsal aidiyetlerini artırmak istiyoruz. Yeni spor alanlarımızın, personelimize ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, onların bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmelerini temenni ediyorum. Bu mekânların hazırlanmasında emeği geçen herkese, başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış töreni; açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, yüzme havuzu ve fitness merkezinin gezilmesi ile devam etti. MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin dalış yaparak Türk Bayrağını açtıkları gösteri ve yine aynı fakültenin Araştırma Görevlisi Tolga Beşikçi ile öğrencilerin gerçekleştirdiği bokwafitness gösterisi büyük beğeni topladı. Tören yapılan ikram ile sona erdi.