ASAYİŞ

MCBÜ Birçok Araştırmacıyı Bir Araya Getirdi

Abone Ol

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde ulusal ve uluslararası birçok üniversitenin destek verdiği Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kongresi, 3-6 Kasım 2016 tarihlerinde Antalya’da gerçekleşti. Farklı alanlarda çalışan Türk ve yabancı akademisyenleri, araştırmacıları ve lisansüstü öğrencileri bilimsel çalışmaları ile bir araya getiren kongrede 145 bildiri sunuldu.

MCBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, MCBÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat ve MCBÜ UBYO Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza Gökbunar’ın da sunumlarıyla katıldığı kongre, açılış konuşmalarıyla başladı.

Kongrede ilk sözü aynı zamanda Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı olan Doç. Dr. Ali Rıza Gökbunar aldı. Stratejinin öneminden ve farklı disiplinler üzerindeki etkilerinden söz eden Gökbunar, Türk tarihinin geçmişten bu yana önemli ve başarılı stratejilerle dolu olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminin üstün bir strateji üretimi sonucunda atlatıldığını belirterek şunları söyledi: "Ne yazık ki bunlar yaklaşık 40 yıllık bir stratejinin bir ürünü olarak karşımıza çıktı, onu görüyoruz. Ancak onlar bir şeyi, Türk devletinin stratejisini unuttular. Ancak devletimiz unutmadı. Osman Gazi'nin Türkmen yiğitlerinin, Fatih'in Ulubatlı Hasan'ın, Çanakkale'deki Yahya Çavuş'un, Kurtuluş Savaşı'ndaki Nene Hatun'un, Mustafa Kemal'in torunları olan bizler, Türk tarih stratejisini unutmadık. O strateji bize diyordu ki 'Ya devlet başa ya kuzgun leşe'. 15 Temmuz gecesi bu stratejiyi unutmayan aziz Türk milleti, tankların önünde yattı, Türk demokrasisini ve Türk devletini kurtardı."

Açılış konuşmaları kongreye katılan yabancı öğretim üyeleri adına Malezya Putra Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdul Jalil Nordin ve Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ın konuşmalarıyla devam etti.