ASAYİŞ

Manisa’nın İkiz Kuleleri Açıldı

Abone Ol

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı prestij projelerden bir tanesi olan MASKİ ve Oda-Dernekler Hizmet Binası Projesi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Manisa’ya en güzel projeleri kazandırmaya devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Eserler bırakmak, eserler oluşturmak ve Manisa’mızın gerçekten ihtiyacı olan proje ve hizmetlere imza atmanın çabası içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Oda-Dernekler Hizmet Binalarının yer aldığı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden İkiz Kuleler, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Fuat Uzun, Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Akhisar Garnizon ve Hava Meydan Komutanı Albay Mehmet Şahin, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, MHP eski İl Başkanı Tanju Balatlı, şube müdürleri, ilçe koordinasyon şube müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle renklenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Balıkesir Karesi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu zeybek gösterisi yaptı. Akabinde Manisa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Dans Topluluğu da büyüleyici bir gösteriye imza attı. Törenin açılış konuşmasını Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Cevdet Çiçek gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür eden Çiçek, “At ölür meydan kalır, yiğit ölür eserleri kalır demişler. Yiğit, eserleriyle anılır” dedi. Konuşmanın ardından Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Basın Merkezi tarafından hazırlanan tanıtım videosu davetlilere gösterildi.

Video gösteriminin ardından kürsüye davet edilen MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, “Mahallelerimizin altyapı sorunlarını ortadan kaldırmaya devam edecek bir projemiz olan 114 Mahalleye 456 Projemiz de yolda. İlk etapta 4 ilçemizi kapsayan bu projemizle 25 mahallede kanalizasyon, 15 mahallede içme suyu, 11 mahallede dere ıslahı ve enerji temini yapılacak noktalar belirlendi. 114 mahallemizde toplamda 4 farklı çalışma ile aslında 456 projeyi hayata geçireceğiz. İlimiz genelindeki su sıkıntılarını gidermek için toplam 142 adet sondaj kuyusu açarak, yeni su kaynakları temin ettik.

İlimizin 17 ilçesinde, İl Özel İdaresi ve Belde Belediyeleri zamanında açılanlar dahil, toplamda 1800 civarında sondaj kuyumuz mevcut. Ayrıca, vatandaşlarımızın daha sağlıklı içme suyu tüketebilmeleri için ilk etapta 136 adet içme suyu depomuz MASKİ tarafından yenilendi. Şuan da 200 adet daha içme suyu depomuzun bakım, onarım ve yenileme işlemleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Çevre sağlığı ve korunması noktasında MASKİ tarafından önemli çalışmalar yapıldığını belirten Genel Müdür Coşkun, “Atıksu arıtma tesislerimize uzak mesafelerde bulunan yerleşim bölgelerimizi daha sağlıklı hale getirmek için ilk etapta 68 adet fosseptik inşa ediyoruz. Bu sayede evsel nitelikli atık sularımızın tesislerimize intikalini sağlayarak, çevre kirliliğinin de önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarımızla bu yılsonuna kadar 20 bin metre dere temizliği gerçekleştirerek vatandaşlarımızın kirlenen derelerin neden olduğu kirliliğe son vereceğiz. İl genelinde yaptığımız dere ıslah çalışmalarımız sayesinde de, yağışlardan kaynaklı su taşkınlarının önüne geçiyoruz. Dere kenarlarında can güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde 20 bin metrelik korkuluk çalışması yürütüyoruz. Bu çalışmalarla, civarda ikamet eden vatandaşlarımızın güvenliği için önlem alarak, olası kazaları engellemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Coşkun’un ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Projenin temelini 2014 yılının Mart ayında attıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “O dönem Manisa Belediyesiydik, şimdi 2,5 yıllık hizmet süresini doldurmuş Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yine bir aradayız. Evet tam 2,5 yılı geride bıraktık. Manisalı vatandaşlarımın teveccühleriyle seçildiğimiz bu makamlarda, vatandaşlarımızın büyükşehir geçiş süreci sancısı yaşamaması için gece-gündüz çalıştık. Sıfırdan büyükşehir kurulumu, kadroların atanması ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulması gibi onlarca oluşumu gerçekleştirdik.

Çok şükür uzunca mesai harcadığımız bu çalışmaları, bugün güzel bir anıymışçasına sizlere anlatıyoruz. 15 ilçede koordinasyon şube müdürlüklerinin kurulması, araç filosunun ve kadroların oluşturulması gibi onlarca kalem işi ekip arkadaşlarımla birlikte yerine getirmiş olmanın huzuruyla karşınızdayım” dedi.

Vatandaşlara geçiş sürecinin sancısını yaşatmadan, Manisa ile birlikte büyükşehir olan diğer 13 ilden çok çok önce bu süreçleri tamamladıklarını aktaran Başkan Ergün, “Merkez 2 ilçe ve 15 ilçemiz olmak üzere, 17 ilçemizin tamamında Büyükşehir hizmetleri ve projeleri bir bir hayata geçiyor artık. Sıfırdan MASKİ Genel Müdürlüğü kuruldu dedik. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile Manisa’mız da 14 il ile birlikte büyükşehir olan iller arasında yerini almıştı. Ancak ortada sadece yasa vardı. 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından gerek büyükşehir, gerek de yeni kurulan ilçe belediyeleri için olsun, ciddi bir bina sorunu kendini göstermişti. Yani kurumların adı var, yeri yoktu desek yanlış olmaz herhalde.

MASKİ Genel Müdürlüğü’müzün de dolayısıyla hizmet verecek bir binası dahi yoktu. Merkezde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi’nin en üst katında tabiri caizse bir sığıntı gibi 1 milyon 400 bin nüfuslu Manisa’ya hizmet vermeye çalışan bir birimdi MASKİ” diye konuştu.

Bu durumun hem Manisalıya hem de Büyükşehir’in kurumsal kimliğine yakışmadığını ifade eden Başkan Ergün, “Önce kadrolar ve personel ihtiyaçlarından doğan sorunları tamamladık. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yaklaşık 1500 personelle hizmet veriyor MASKİ Genel Müdürlüğü. Ardından 17 ilçemize en güzel hizmetleri ulaştırabilme hedefiyle MASKİ Genel Müdürlüğü’nün araç filosunu sıfırdan oluşturduk. İş makinelerinden kamyonlara, kanal açma araçlarından traktörlere, forkliftinden minibüslerine, otomobilden motosikletine kadar yaklaşık 25 milyon TL değerinde 339 araçlık dev bir filoya sahip artık MASKİ. Tüm bu çalışmaların ardından sıra hizmet binasına geldi” dedi.

Kulelerin bir bölümünü MASKİ Genel Müdürlüğü’ne tahsis ederek, bina sorununu da çözdüklerini belirten Başkan Ergün, “İçinde bulunduğumuz ve Manisalı hemşerilerimizin ‘İkiz Kuleler’ adını verdiği bu güzel eserin bir bölümünü MASKİ Genel Müdürlüğümüze hizmet binası olarak tahsis ettik. Şubat ayı başından beri Genel Müdürlüğümüz bu ana hizmet binasından tüm Manisa’ya projelerini ve hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde ulaştırıyor. Neler mi yapıyor? Gediz Nehri ve Bakırçay Havzası’nın kirliliğine karşı adeta savaş açtık. Bunun için atık su arıtma tesisi projeleri üzerinde hassasiyetle durduk. Öncelikle mevcut olan ancak işletme giderleri nedeniyle çalıştırılmayan 13 adet tesisi çalışır duruma getirdik.

Ardından Manisa merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes ilçelerimizin arıtma tesisi inşaatları hızla devam ediyor. Suyu olmayan mahallelerimizde muazzam bir içme suyu sondaj çalışması yaptık. Yıllarca içme suyu hizmetinden mahrum olan vatandaşlarımız suya kavuştu” şeklinde konuştu.