ASAYİŞ

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Tarih Verdi... Taşımalı Eğitim Başlıyor...

Abone Ol

Manisa'da 15 gündür yaşanan toplu taşıma sorunu, velilerin sabrını taşırdı. Veliler soruna çocuklarını alıp İzmir - Manisa yolunu yürüyerek tepki gösterdi. Sorunlarını Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'e anlatmak için yola çıkan veliler sevindiren haberi Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş'tan aldı. Dernekbaş Pazartesi'den itibaren taşımanın başlayacağı müjdesini verdi.

Manisa’da tam 15 gündür Taşımalı Servis ihalesi yapılamadığı ve ihaleyi alması muhtemelen olan şirketlerin yolun bozuk olması nedeniyle ihalenin sonuçlanmasının önünü tıkanmasıyla birlikte mağdur olan 45 minik öğrenci sorunlarını aşabilmek için velileri ile birlikte yollara düştü.

Manisa’nın Yunusemre İlçesine bağlı Karakoca, Sarıkaya ve Gökçeler Mahallesi’nde okulların açıldığı günden bu yana okula gidemeyen 45 öğrenci velileriyle birlikte okullarına kavuşmak için Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini hareket geçirmek için İzmir-Manisa yolunda bir süre yaya olarak yürüdü.

Öğrenciler, taşımalı eğitimin yapıldığı mahallede 2 haftadır okula gidemediyince veliler isyan etti. Taşımalı okul servisleri için ihalenin yapıldığını ancak yolların bozuk olmasından dolayı ihaleyi hiçbir firmanın almadığını söyleyen veliler, hem Manisa Valiliği'ne, hem Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hem de Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Öğrenci velilerinden 2 çocuk babası Hakim Gülüm, “Çocuklarımız 2 haftadır okula gidemiyor. Kaymakamlığa, Milli Eğitime gittik. Servis sahibine gittik. Yol bozuk olduğu için ihaleye girmediklerini söylediler. En fazla 4 kilometre bozuk bir yol var. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz. Servis sahiplerinin araçları geliyor, çamura batıyor. Şimdi de kimse ihaleye girmiyor. Milli Eğitim üstünden attı, Kaymakamlık üstünden attı. Hiçbir şekilde bu konuyu çözemedik. Köylü olarak bugün Valiliğe gideceğiz.

Akşam işten eve gidiyoruz. Çocuklarımız neden okula gidemediklerini soruyor. Bu çocuklar iki haftadır okula gidemiyor? Yolları yapmaya Türkiye Cumhuriyeti’nin parası mı yetmiyor? Bizim yolumuz biran önce yapılsın. Bu eziyeti artık çekmeyelim. Çocuklarımız da okullarına kavuşsun” diyerek tepki gösterdi.

“ÇOCUĞUMU SIRTIMDA GETİRİP GÖTÜRMEK ZORUNDA KALDIM” Başka bir öğrenci velisi Kadir Semihsan da, geçen kış havaların yağışlı olması nedeniyle araç köye kadar çıkamadığı için çocuğunu sırtında getirip götürmek zorunda kaldığını belirterek; “Çocuğumu okula göndermesem jandarma gelir zorla çocuğu okula götürür. Şimdi ne yapayım?Çocuğumun okula gidebilmesi için kendimi jandarmaya mı ihbar edeyim? Biz göndermek istiyoruz ama götürmüyorlar. Yollar, servisler engel oluyor’ diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZİ ÇOK ÖZLEDİK” 15 gündür okula gidemeyen çocuklar da okul kıyafetlerini giyip çantalarını sırtlarına aldı. Toprak yolda yürüyen çocuklar okullarına gidemediklerini belirterek, ‘Okulumuzu, öğretmenlerimizi çok özledik, biz de okula gitmek istiyoruz’ dediler. Manisa merkeze yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki köylerinden yola çıkan öğrenciler ve velileri, Manisa-İzmir yolunda bir süre tepki amaçlı yürüdü.

Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamına çıkmak için Manisa Merkeze gelen minik öğrenciler valinin şehir dışında olması nedeniyle rotalarını Milli Eğitime çevirdi. Taşımalı Eğitimden sorumlu Mehmet Emin Ercan ile sorunların çözümüne yönelik konuştular. Velilerle Şube Müdürü arasında görüşme sürerken Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’tan gelen telefon velilerin ve öğrencilerin yüreğine su serpti. Dernekbaş “Veliler ve yavrularımız hiç meraklanmasınlar Pazartesi gününden itibaren okullarına taşınmaya başlayacaklardır. Evlerine mutlu şekilde dönebilirler” dedi.

BAŞKAN ERGÜN'E SESLENDİLER Sevindiren haberle dönen Öğrenciler bozuk olan 4,5 kilometrelik yollarının onarımı içinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e seslenerek yolun yapılmasını talep etti.