ASAYİŞ

Manisa'da kosgeb izdihamı

Abone Ol

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" programına yönelik başvuru kayıtlarında son gün olması nedeniyle KOSGEB Manisa İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruk oluştu.

Hükümetin ekonomik teşvik paketi kapsamında KOSGEB aracılığıyla KOBİ'lere vereceği 50 bin lira faizsiz kredi başvurularına tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da yoğun ilgi gösterildi. 19 Aralık’ta başlayan ve 21 Aralık (bugün) 23.59’da son bulacak olan başvurular için esnaf, bugün sabah saatlerinden itibaren KOSGEB Manisa İl Müdürlüğüne akın etti. İlk 12 ay ödeme yapılmadan toplam 36 ay geri ödemeli faizsiz 50 bin liralık kredi için hizmet bürosu önünde uzun kuyruk oluşturan Manisalı esnaf, sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar, kimi zaman sıra tartışması yaşarken bazen de KOSGEB yetkilileri ile tartıştı. Yoğunluk nedeniyle sinirlerin gerildiği il müdürlüğü önünde polis ekipleri de güvenlik tedbiri aldı.

Öte yandan esnaf, bu gece yarısı sona erecek başvurular için resmi internet sitesinde de yoğunluk yaşandığını belirtirken, mağduriyet yaşanmaması için başvuru süresinin biraz daha uzatılması gerektiği yönünde talepte bulunuldu.

KOSGEB yetkilileri, sırada bekleyen vatandaşlara sıra numarası vererek karışıklığın önüne geçmeye çalıştı. Sabah saatlerinden itibaren il müdürlüğü önüne geldiklerini belirten bazı vatandaşlar, sıradaki karışıklık nedeniyle işlemlerinin geciktiğini ifade ederek, yetkililerin bu konuda daha önceden önlem alması gerektiğini vurguladı.