MANİSA

Manisa'da 2020 yılına damga vuran 10 gelişme

Abone Ol

HAZIRLAYAN: DİYAR ASLAN Manisa'da 2020 yılında çok sayıda gelişme yaşandı. Yıla özellikle koronavirüs endişesi damga vurdu. Sizin için Manisa'da 2020 yılında damga vuran 10 gelişmeyi listeledik.

1) Manisa koronavirüs endişesi Tüm dünyada koronavirüs pandemisi etkisini hızla gösterirken Türkiye'de resmi olarak ilk vakanın görülmediği 26 Şubat'ta Manisa'da yüksek ateş şikayetiyle Manisa Celal Bayar Tıp Fakültesi Hastanesi Acil servisine gelen bir hasta gözlem altına alındı. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı açıklandı. Hastanenin karantinaya alındığı iddiaları kentte çokça konuşuldu. Sağlık Bakanlığı 10 Mart'ta Türkiye'de ilk vakanın görüldüğünü duyurdu. Manisa'da da çok geçmeden vaka ve ölümler olduğu açıklandı. Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Manisa'da da maske takma zorunluluğundan sokağa çıkma kısıtlamasına kadar birçok alanda yasaklar getirildi.

2) Manisa'da 5,5 büyüklüğünde deprem 26 Haziran günü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde saat 10.21'de 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Birçok noktadan hissedilen deprem paniğe neden oldu.

3) Manisa şehit haberleriyle sarsıldı Manisa 2020 yılında 7 şehit haberiyle sarsıldı. Manisalı şehitlerin isimleri şöyle; Uzman Çavuş Hasan Kuzu, Piyade Uzman Onbaşı Recep Yüksel, Piyade Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan, Özel Harekat Polisi Onur Bayram, Uzman Çavuş Mesut Yazar, Piyade Uzman Onbaşı Onur Karakaya  , Uzman Onbaşı Emre Baysal .

4) Manisa Valisi değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Valiler kararnamesi yayınlandı. 10 Haziran Çarşamba günü yayınlanan kararname ile Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz Manisa’ya atandı. Manisa Valisi Ahmet Deniz ise mülkiye başmüfettişliğine atandı.

5) Manisa'da korkunç olay: Aynı aileden 4 ölü, 1 yaralı 24 Nisan günü Manisa’nın Salihli ilçesinde aralarında daha önceden mera yüzünden husumet olduğu iddia edilen 2 aile arasında çıkan tartışmada aynı aileden 4 kişi ölürken, diğer aileden de 1 kişi yaralandı. Olayda öldürülen 63 yaşındaki Hasan Mısırlı'nın ceza evinden yeni çıktığı öğrenildi.

6) Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu İzmir ve Manisa'da gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı operasyonu olan operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklanırken 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Operasyonda yapılan aramalarda, yaklaşık 70 bin parça sikke ve heykel gibi tarihi eser niteliği taşıyan obje ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 70 bin dolar ve 11 bin euro ele geçirildi.

7) Tarım işçileri kaza yaptı: 3 ölü, 10 yaralı Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde minibüs, römorkunda tarım işçilerinin taşındığı traktöre çarptı. Kazada 3 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

8) Manisa FK çıkmadı, Manisaspor düşmedi TFF 2. Lig'de mücadele eden Manisa Futbol Kulübü Play Off Final maçında Manisa FK, Tuzlaspor'a penaltılarda 5-4 kaybederek bir üst lige çıkma şansını kaybetti. TFF 3. Lig'de Manisaspor'un bitime 8 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Ancak daha sonra TFF'nin aldığı kararla koronavirüs pandemisi nedeniyle kalana maçlar iptal olurken, takımların küme düşmesi engellendi. Manisaspor 3. Lig'de yeniden mücadele etme hakkı kazandı.

9) Mahallede bir ayda 3 cinayet Manisa'da Şehzadeler ilçesinde yer alan Akpınar Mahallesi'nde yaklaşık 1 ay içinde 3 farklı cinayet olayı yaşandı. Cinayet haberleri bölgede büyük endişeye neden oldu. (İlgili haber)

10) Volkswagen vazgeçti Manisa'da yatırım hazırlığında bulunan Volkswagen kentte büyük heyecana neden olmuştu. Ancak şirket kayaklarından gelen olumsuz haber, yatırımın yapılmayacağı yönünde bir kanı oluşturdu. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, mevcut üretim kapasitesinin koronavirüs nedeniyle şimdilik yeterli olduğunu, bu nedenle Türkiye’de kurulması planlanan yeni bir fabrika açmaktan vazgeçip Slovakya’daki üretim tesisini güçlendireceklerini belirtti. Manisahaberleri.com