ASAYİŞ

Maden Şehitli Gece de Işıl Işıl...

Abone Ol

2 Yıl önce 13 Mayıs günü öğleden sonra meydana gelen patlamayla birlikte yaşamları yok olan 301 maden şehidi için Manisa Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Maden şehitliğindeki Fener ve benzeri ışıklandırmalarla şehitlerin geceleri 24 saat boyunca aydınlanması sağlandı.

İnşa edilen Şehitlik Anıtı ve Kaidesi ayrı bir konuma getirilen Soma Maden Şehitliği faciada yakınlarını kaybeden madencilerin hüznü Şehitlik Anıtı ve Kaidesi'ne yansıtıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yaptırılan Maden Şehitliği'ne son olarak Şehitlik Anıtı ve Kaidesi konuldu.

ehit ailelerinin önerileri ile inşa edilen Şehitlik Anıtı ve Kaidesi, anne ve babaların, eş ve çocuklarının madende çalışan eşlerini, babalarını ve evlatlarını nasıl heyecanla, endişeyle beklediklerini gösteriyor.

Kaidenin önünde yer alan heykellerde madenci ailelerin acısı gün yüzüne çıkıyor.

Faciada hayatını kaybeden maden işçilerini temsilen yapılan 301 LED aydınlatma kaidenin sonunda birleşerek gökyüzüne yansıtılıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Şehitlik Anıtı ve Kaidesi ile tüm Türkiye'yi yasa boğan acının unutulmaması amaçlanıyor.

Maden Şehitli Gece de Işıl Işıl...

Maden Şehitli Gece de Işıl Işıl...

Maden Şehitli Gece de Işıl Işıl...