ASAYİŞ

İŞTE MANİSANIN DİLLERE DESTAN 18 LEZZETİ

Abone Ol

1. Kırkağaç Kavunu Domates peynirle ne de güzel gider... Fileyle bir tavana asarsanız Şubat-Mart aylarına kadar dayanabiliyor. İzmir-İstanbul yolu üzerinde bulunan kavunculardan satın alıp afiyetle yiyebilirsiniz.

2. Mesir Macunu Birçok şifalı etkisi bulunan Mesir macunu, afrodizyak etkisiyle nam salmış şimdilerde. Hafsa Sultan'ın hastalığına derman olması için 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırlanan mesir macununun her yıl şenlikleri yapılıyor Manisa'da. O günlerde Manisa'da olursanız, mesir macununun ilk yapıldığı yer olan Sultan Camii'nden halka saçıldığı ana denk gelebilirsiniz. Fakat saçılan macunları kapışmak isteyen binlerce insan arasında ezilmemenizi öneririz.

3. Sultan Çayı (Mesir Çayı) Eğer Mesir Macunu'nu tadıp beğenmişliğiniz varsa bu çayı da çok seveceksiniz demektir. Bol baharatlı tam bir şifa kaynağı olan çayı Manisa merkezdeki bazı mekanlarda bulabilirsiniz. Poşet çay olarak da satın alabilirsiniz.

4. Sultaniye Üzümü Dünya'da Sultanas olarak bilinen bu üzüm türü, Sarıgöl ilçesinde yetişen çekirdeksiz beyaz üzümdür. Diğerlerine göre daha etli ve sivri olan bu üzümü yemesi de bir şahane oluyor. Polonya'daki bir markette bile görmüştüm satıldığını. Dünya'da bu üzüm Sultanas olarak biliniyor.

5. Akhisar Köfte Bu köfte lezzeti dünyaya açılmış olsa da her şeyin lezzeti yerinde daha bir başka sanki... Baharat eklenmeyen ve tereyağlı pidenin üstünde sunulan Akhisar köfteyi yemeyen bin pişman olur. Bizden söylemesi...

6. Keşkek Yalnızca Manisa yöresine ait diyemeyiz tabii ki keşkek için ama Akhisar'da yapılanın tadı da bir başka. Özellikle köy düğünlerinde verilen bu yemeği köfteci restoranlarında bulabilirsiniz.