ASAYİŞ

Her Şeye Rağmen Hayata Küsmedi!

Abone Ol

ÇOCUKKEN geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle felç olan ve bacaklarını kullanamayan 39 yaşındaki Muammer Keser, ellerini ayakları gibi kullandı, zorluklara meydan okudu. 18 yıl boyunca ayakkabı boyacılığı yaparak hayatını kazanan Muammer Keser, engellilere 'Hayata küsmeyin, dışarı çıkın, çalışın' çağrısı yaptı.

Manisa'nın İzmir sınırındaki Çaltı Mahallesi'nde yaşayan 39 yaşındaki Muammer Keser, diğer engellilere azmi ile örnek oldu. 9 aylıkken yaşadığı ateşli hastalık sonucu belinden aşağısı tutmayarak yürüyemeyen Muammer Keser, bu engeline rağmen hayata küsmedi. Tekerlekli sandalye kullanmayıp iki elini ayakları gibi kullanıp sokaklarda dolaşan Keser, kendi parasını da kazandı. 18 yıl boyunca ayakkabı boyacılığı yaparak hayatını kazandığını anlatan Keser, "Çalışırken emekli olabilmek için prim ödedim. Şimdi de malulen emekli oldum. 600 lira aylık alıyorum. Mücadele ettim. İçime kapanmadım" dedi.

Bedensel engeline aldırmadan okula gitmek istediğini, ancak engelli olduğu için okula alınmadığını anlatan Keser, "Okula beni almadılar. 4 gün okula gittim. Engelli olduğum için ilkokula gidemedim. Okuma yazma da bilmiyorum. Çok üzüldüm, okula gitmek hep içimde kaldı" diye konuştu.

Kendisi gibi engelli olan kişilere evlerinden çıkmaları ve çalışmaları için çağrı yapan Keser, "Engelliler evde oturmasınlar. Dışarıya çıkıp gezmekten korkuyorlar. Ben ellerimi ayakkabımın içine koyup dolaşabiliyorum. Ellerimi ayaklarım gibi kullanıyorum. Diğer engelliler de 'şu bana baktı, bana acıdı' diyerek hayata küsmesinler. Çalışsınlar. Amaç insanların içine karışmak" dedi.