ASAYİŞ

Güvercin sevdalıları Manisa’da buluştu

Abone Ol

Türkiye Geneli Posta Güvercinleri Tanıtım Fuarı’nın 4’üncüsü Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Fuara Türkiye’nin dört bir köşesinden posta güvercini sevdalısı katıldı.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Geneli Posta Güvercinleri Tanıtım Fuarı Büyükşehir Belediyesi Fuar alanında düzenlendi. Fuara Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen güvercin severler katıldı.

“ŞAMPİYON KUŞLARI SERGİLİYOR SERGİLİYORUZ” Fuar hakkında bilgi veren Türkiye Güvercin Federasyon Başkanı Bilgin Tuncay, “Manisa Dernekler Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu fuara katılıyoruz. Türkiye’de posta güvercini sevdalılarının her sene burada yapılan fuara göstermiş oldukları ilgibizleri gayet memnun ediyor. Bu sporun paylaşımını, dostça, kardeşçe güzelliklerini görmeye geldik. Federasyon olarak bu tür organizasyonları her zaman destekliyoruz. Bizim federasyon olarak amacımız Türkiye ve Manisa'nın şampiyon kuşlarını tanıtmak, aynı zamanda insanlara güvercin sevgisini aşılamak. Üyelerimiz burada güvercin satışı da yapıyor. Güvercinlerin fiyatları bin ila 10 bin TL arasında değişiyor” dedi.

PORTEKİZ’DE BİRİNCİ OLDU Bu yıl Portekiz’de düzenlenen birincilik elde eden Emin Bayramoğlu, “25 yıldır posta güvercini yetiştiriyorum. Fuara İstanbul’dan katılıyorum. Tüm Dünya’dan posta güvercinlerinin katıldığı Portekiz’de düzenlenen AlgavreOneLoftRace yarışlarında 3 bin 600 kuş arasından güvercinim birinci oldu. 100 bin Euro ödül kazandım. Birinci olan güvercinim 22 bin Euro’ya satıldı. Ülkemizin bayrağını Portekiz’de dalgalandırmanın gururunu yaşadık” dedi.

20 YILDIR POSTA GÜVERCİNİ YETİŞTİRİYOR İlyas Eğriboyun, “20 yıldır posta güvercini yetiştiriyorum. Sivas’tan Manisa’ya gönderilen ve 3 bin güvercinin yarıştığı yarışmada ikincilik elde ettim. Manisalı iki dernek olarak yaptığımız yarışmada her etapta başarı elde eden benim güvercinim oldu. Güvercinleri çok seviyorum. Onları yetiştirmek ve ilgilenmekten büyük keyif alıyorum” dedi.