MANİSA

FARKLI AÇILARDAN MANİSA'DA 29 EKİM

Abone Ol

Manisalılar Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusuna ortak olmak için yağmura rağmen Cumhuriyet meydanına akın etti.

İlk tören Manisa Valiliği önünde gerçekleşti. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık VE Tamer Akkal, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Jandarma İl Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı,CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, MHP Manisa İl Başkanı Ömer Baysal, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, İyi Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Her yıl Askeri bando takımı törende yer alırken bu yıl ise yerini Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı aldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Manisa Valisi Yaşar Karadeniz Cumhuriyetin 97. yılını kutladı. Vali Karadeniz, “97 yıllık gelişmenin temeli Cumhuriyettir.Bu gelişmelerin Cumhuriyet ile beraber milletimiz ile özdeşleşmiş olmasıdır. Demokrasi ile taçlandırılmış ülkemizin bölgesinde yeni bir güç olmasını sağlamıştır. Bugün Anadolu’da Türk milletinin istemediği hiçbir oluşumun yaşama şansı yoktur. Bizler Mili Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece bu asla değişmeyecektir. Bizi biz yapan Cumhuriyetimizi güçlendiren temel özelliğimiz birbirimize bağlı olmamızdır. Cumhuriyetimizin 97 yılı hep düz gitmedi, önümüze engel çıkarıldı darbeler yapıldı. Terör örgütlerinin faaliyetleri bu engellemelerinin başını çekti. Milletimizi el ele vererek her türlü pürüzden daha güçlü çıktı. Bugünkü güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşmasını sağladı. Ülkemizin güvenliği için mücadele edip şehit olan herkesi Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili kutlama mesajını okudu. Okuduktan sonra yağmur başlayınca protokol üyeleri şemsiyelerini açtı. Yağmur şiddetlenince tören sona erdi. Halkoyunları gösteri yapamadı öğrenciler şiirlerini okuyamadı.