ASAYİŞ

Balkona Yaprak Düşüyor Diye Ağaçları Kestiler

Abone Ol

Manisa’da yaklaşık 18 sene önce kurulan ve kentin en yeşil sitelerinin birisi olan Yunusemre sınırları içerisindeki öncü sitesinde yönetim kurulu kararıyla ağaçlar kesildi. Daha önce budaması yapılan ağaçlar yönetim kurulu üyelerinin ortak kararıyla kesildi.

Manisa’nın Yunusemre İlçesinde bulunan Öncü Sitesindeki ağaçların kesilmesi bazı site sakinlerini hem şaşırttı hem de sinirlendirdi. Bir apartmanın beşinci katına kadar ulaşan dev çamlar sitenin yönetim kurulu kararıyla zarar verdiği gerekçesiyle kökünden kesildi. Sabah uyandıklarında balkonlarına kadar uzanan dev ağaçları göremeyen bazı site sakinleri hem şaşırdı hem de sinirlendi.

Öte yandan Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Yıldırım ağaçların kesilme sebebinin balkonlara yaprak düşürmesi, bazı binalara dayanması ve köklerinin su borularına zarar vermesi olduğunu açıkladı. Ağaçların kesilmesi üzerine yaklaşık 170 ailenin yaşadığı öncü sitesindeki bazı sakinler imza topladı.

Bazı site sakinleri bundan sonra ağaç katliamının yapılmaması adına kapı kapı dolaşıp yapılan uygulamayı kınadı. Konu hakkında açıklamada bulunan Öncü Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Yıldırım; “Bikaç tane ağacı zarar verdikleri için kestik, hepsini kesmedik. Yer altındaki su borularına kökleri gittiği için ve apartmanlara zarar verdiği için 4 ağacı kesme kararı verdi yönetim kurulu. Ağaçların tamamına yönelik birşey değil sadece 4 tanesini kestik” dedi.