ASAYİŞ

Arnavutluk Büyükelçisi Oda ve Borsa Başkanlarının Konuğu oldu...

Abone Ol

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında Manisa ili oda ve borsaları istişare toplantısı Spilos Hotel’de yapıldı. Toplantıya Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Gültekin Aşçı, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Oda ve Borsa başkanları, Manisa TSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli’yi Manisa’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uzun süre bir araya gelemediklerini kaydeden Başkan Erbil, “Bu hem ülkemizin demokrasisine, hem birliğine, beraberliğine kast edilmiş bir girişimdi. Allah’a şükür ki milletimizin asil davranışıyla bu girişimi ülkemiz bir şekilde çok fazla yara almadan atlattı. Tabi ki belki ülke olarak etkilendik. Bu süreçte Arnavutluk Devletinin Türkiye’nin yanında olduğunu gördük. Bundan dolayı Arnavutluk Büyükelçisi nezdinde Arnavutluk’a teşekkür ediyorum” dedi.

Oda ve Borsalar istişare toplantısının onur konuğu olan Arnavutluk Cumhuriyeti Büyükelçisi Genti Gazheli, böyle bir toplantıya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil’e davet için teşekkür eden Gazheli, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok güçlü olduğunu ifade ederek, “Siyasi olsun, diplomasi olsun. Ama bu işbirliği sadece bu iki alanda değil, bütün alanlarda da olmasını dilerim. Bugün yeni bir sayfa açma zamanı. İki ülke arasında sürekli bir işbirliğine ihtiyaç var. Buradaki büyük bir potansiyel gördüm. Gerçekten çok şaşırdım. Manisa’nın bu kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu bilmiyordum ta ki buraya gelene kadar. Sizi Arnavutluk’a davet ediyorum” dedi.