ASAYİŞ

587 Kişilik Kadroya Binlerce Başvuru

Abone Ol

Okulların açılmasının üzerinden 15 gün gibi süre geçmesine rağmen Manisa il genelindeki okulların temizliğinden sorumlu olacak 587 personel için binlerce ev hanımı İş-Kur’a başvurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde sözlü mülakatla işe alınacak olan ev hanımları sabahın erke saatlerinde ilçe Müdürlüklerin önünde yoğun kalabalık oluşturdu. İşe girecek olan kadınlar Yunusemre ve Şehzadeler ilçe Müdürlüklerin önlerinde yoğun kalabalık topluğu oluşturdular. Birçok anne de sözlü mülakata kucaklarında bebekleri ile katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur yetkilileri mülakatta sordukların başında“Eşiniz çalışıyor mu, eviniz kiramı ve kaç çocuğunuz var ?” yer alıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri il genelindeki okulların temizliği ile ilgili Bakanlıktan 1300 kişilik talepte bulunulduğu ilk etapta 587 kişinin onayının geldiği diğer bölümünde belli aralıklarla tahsisin yapılacağı belirtildi.

Manisa’ya gönderilen 587 kişilik ilk tahsis geçici kadronun Yunusemre ilçesine 60, Şehzadelere 50, Akhisar 55,Salihli 55,Turgutlu 60,Alaşehir 30 ve Soma ilçesi emrime 40 kişi verildi. Kalan kadronun da Selendi,Ahmetli,Köprübaşı,Demirci,Kırkağaç,Saruhanlı,Kula,Sarıgöl,Gölmarmara ve Gördes ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri emrine verildi.

Mülakat sınavını başarı ile geçenler Pazartesi günü yeni okullarında iş başı yapacaklar. Sözlü mülakata girenler ise mülakatın gruplar halinde yapılması veya diğer illerde olduğu gibi noter önünde kura çekimi ile yapılması bazı soruları ortadan kaldırmasına neden olacağını dile getirdiler

Manisa’daki öğrenci velileri ise işe alımların en geç Ağustos ayı sonuna kadar bitirilmiş olmasının daha sorunsuz bir eğitim öğretim sürecine başlamasının önünü açacağına işaret ederek; ”Gerçekten çocuklarımız pis sınıflara ve pis tuvaletlere girip çıkmak zorunda kalıyorlar

Bazı veliler ise temizliği üstlenerek süreci geçirmeye çalışıyorlar. Hiç olmazsa önümüzdeki yıl hem okulların temizliği hem de okul taşımalı servis ağının okullar başlamadan 15 gün öncesinden yapılırsa seviniriz” şeklinde konuştular.