MANİSA

29 EKİM MANİSA'DA BÖYLE KUTLANDI

Abone Ol

Ahmet ÜNSAL/Manisa Manisalılar Cumhuriyet’in 96. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları büyük coşku ile kutladı.

7’den 70’e tüm kitlelerinin ellerindeki Türk bayrakları ile kutlamalara katılarak renkli görüntüler ortaya koydular. Özellikle minik çocuklar ellerindeki bayraklarla tören geçişinde bulunan askeri birliklerini selamladı.

Manisalılar dünden itibaren evlerinin balkonlarına esnaflar ise işyerlerine bayrakları asarak Cumhuriyet’e ne denli sahip çıktıklarını ortaya koydular.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal ve Tugay Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, bayram tebriklerini kabul etti.

Valilik'teki törenin ardından Vali Ahmet Deniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde vatandaşların bayramını kutladı.

Tören alanındaki caddeyi dolduran Manisalılar ellerinde Türk bayrakları taşıdı ve yaşlı-genç çok sayıda kişi töreni izledi.

Törende konuşan Manisa Valisi Ahmet Deniz, 96 yıl önce kurulun Cumhuriyetin Türk milleti için öneminden bahsetti ve günümüzde de ülkeye karşı çeşitli oyunların oynandığını söyledi.

​Vali Deniz, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetin kuruluşunu kutladıklarını belirterek, “Türkiye önemli bir bölgesel güç haline geldi. Ülkemizin istikrarlı büyümesi, bölgesinde liderlik yapması bazı güçleri de rahatsız etmektedir. Bu güçler ülkemizi ve milletimizi terör örgütlerini kullanarak bölmeye, parçalamaya çalışmaktadır. Bu millet terör örgütü ve destekçilerine gerekli dersi verecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu ve Çağatay Uluçay Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisini sundu.

Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından da sergilenen harmandalı gösterisi alkış topladı.

Törende askerler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve jandarma güçleri geçiş töreni yaptı.

Sporcu gençler de, geçit töreni sırasında asker selamı verdi.