ASAYİŞ

2017 Bir Başlangıç Olsun

Abone Ol

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Manisa İl Temsilciğinin geleneksel hale getirdiği yeni yılı karşılama kokteylinin 19’uncusu gerçekleştirildi. Kokteyle konuşan TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Manisa İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, “Artık bu bir başlangıç olsun. 2017’de güzel haberler duyalım” dedi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Manisa İl Temsilciliğinin her yıl düzenlediği yeni yılı karşılama kokteylinin 29’uncusu Büyük Saruhan Otel’de gerçekleşti. İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar'ın ev sahipliğini yaptığı kokteyle Makine Mühendisleri ve Manisa’nın tanınmış simaları katıldı.

Dünya’nın çeşitli yerlerinde süren savaşlara ve terör saldırılarına dikkat çeken Bayraktar, “Biz bu savaşın bitmesini istiyoruz. Biz silah tüccarlarının yeterince zenginleştiklerini, silah stoklarının artık tükenmiş olduğunu, artık üretmeye gerek olmadığını ve yeterince doyduklarını düşünmek istiyoruz. Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün hayata geçmesini istiyoruz. Yeryüzünün bize verdiği nimetlerin hakça bölüşülebilen bir Dünya düzeni istiyoruz. Her ülke, her ulus kendi ülkesinde günlük hayatında işiyle gücüyle, günlük kaygılarıyla baş etmeye çalışmasını istiyoruz” dedi.

2016’daki ekonomik gelişmelere değinen Bayraktar, “2015 yılını uğurlarken zorluklarla uğurladığımızı düşünmüştük. Ama 2016 düşündüğümüzden çok daha zor bir yıl oldu. İşsizliğimiz bir miktar daha arttı. İstihdamımız eksildi. Kapasite kullanımımız azaldı ve aynı zamanda büyüme hızımız son 3 çeyrekte daha da azaldı. Bütün bunların hepsi daha fazla işsizlik, daha fazla açlık ve daha fazla haksızlık, hukuksuzluk anlamına geliyor.

Son dünlerde gördük ki döviz kurları arttı. Gizli devalüasyon oldu. Enflasyonumuz giderek arttı. Bütün buların ışığında biz 19’uncu toplantımızı yaparken buranın bir yeme içme ortamı olmadığını, buranın her şeyden önce bir dostluk, bir sıcaklık, sevgi paylaşımı ve saygı platformu olduğunu her geçen gün daha iyi görüyoruz, yaşıyoruz, anlıyoruz” diye konuştu.

Bu kışın bitmesi ile birlikte önümüzdeki baharın insanlığında baharı olması dileğinde bulunan Bayraktar, “Dünya’da ve Türkiye’de baharla beraber güzel umutlar olsun. Güzel duygularımızla 2017’yi 2015, 2016’daki olumsuzluklardan uzak, her birimizin arzu ettiği çocuklarımıza iyi eğite bileceğimiz, özellikle gençlerimize daha güzel bir dünya bırakabileceğimiz yıl olsun. Artık bu bir başlangıç olsun. 2017’de güzel haberler duyalım.

. Ben sabah uyandığımda televizyonun karşısına geçtiğimde bir başarı hikayesi görebileyim. Bir iş adamımızın, bir mühendisimizin başarısı konu olabilsin. Sürekli şehir haberi duymaktan, olumsuzluk duymaktan artık bizler yorulduk. Artık alışkanlıklar başladı. En üzücü tarafı da bu. Biz barıştan yana, dostluktan yana, hak ve hukuktan yana olan yürekliliğimizi ortaya koyalım. Bu birlikteliklerimizi sürdürelim. Her şeye inat biz umudumuzu, barışa olan duygumuzu, sevgimizi ve saygımızı her geçen gün biraz daha artıralım. 2017’nin sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Hepimiz evlerinden, iş yerlerinden sağlık, mutluluk, huzur, bolluk, bereket, muhabbet, coşku, birlik ve beraberlik eksik olmasın” şeklinde konuştu. HABER:Adil BAĞCI