ASAYİŞ

10 FOTOĞRAFLA SALİHLİ

Abone Ol

(İSMAİL AYBEY’İN OBJEKTİFİNDEN) Sardes, Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası yakınlarında bulunan ve Lidya (Lydia) devletine başkentlik yapmış gezilip görülmesi gereken antik kenttir.

Kurşunlu kaplıcaları ve kurşunlu şelalesi, Salihli’de gezilip dinlenecek tatil yerlerinin başında gelir.

Salihli ile Gölmarmara ilçeleri arasında bulunan ve 2017 yılında "Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan" ilan edilen Marmara Gölü, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor.

Salihli ve Köprübaşı ilçeleri arasında bulunan Demirköprü Baraj Gölünde balıkçılık yapılıyor.

Adala – Demirköprü Barajı arasındaki yolun 3. kilometresinde ve baraja yaklaşık 1 km mesafede, çam ağaçlarının arasından sola sapan tali yoldan giderek Tarihi Kız Köprüsü'ne ulaşabilirsiniz.

Ege Bölgesi’nin hayat ve bereket kaynağı olan Gediz Nehri’nin iki yakasına kurulmuş bir belde olan Adala, yemyeşil doğası, antik çağdan günümüze uzanan binlerce yıllık geçmişi ve volkanik coğrafi yapısı ile adeta keşfedilmeyi bekleyen bir cennet.

Salihli’nin Gökeyüp mahallesinde çömlek yapan kadınlar, Türkiye’nin dört yanına çömlek göndererek aile bütçesine katkı sağlıyor.

Zeytincilik, Salihli tarımına damgasını vuran bir geçim kaynağı.

Salihli Ekmeği olarak nam salan ekşi mayalı ekmekte, civar ilçe ve illere kadar servis yapılıyor.

Anadolu'daki en eski ikinci demiryolu hattı olan İzmir-Kasaba Demiryolu hattı için Fransızlar tarafından inşa edilerek 1875 yılında hizmete giren Salihli Tren İstasyonu da ilçenin ulaşımına katkı sağlamak açısından önem taşıyor.