Manisa

Cumhurbaşkanı ilk kez konuştu: "Kızılay'ın çadır satması beni üzdü”

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'ın deprem zamanı çadır satmasıyla ilgili bir soruya yanıt verdi. Erdoğan, "Kızılay'ın çadır satması beni üzdü. Süratle bu yanlışı düzeltmesi lazım." dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'a sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya geldi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Erdoğan, deprem zamanında çadır satışı yapan Kızılay ile ilgili ilk kez konuştu.

"YANLIŞI DÜZELTMESİ GEREKİR"

Kızılay'ın çadır satmasının kendisini ciddi manada üzdüğünü söyleyen Erdoğan, "Kızılay çadır satma işine fiilen giremez. Süratle yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı çadır üretiminde aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Çadır dendiği zaman en ufak sıkıntısının olmaması gerekir. 6 Şubat olayında Türkiye olmayıp başka ülke olsa başlarına neler gelecekti. Şu an enkaz çalışmalarına varıncaya kadar bitirdik. Köy konutlarını teslim etmeye başladık. Kalıcı konutları yapıyoruz. Teslim törenleri başladığında vatandaşlarımızı rahatlatacağız." dedi.