Siyaset

Baybatur açıkladı: Gölmarmara’ya 818 Milyon Liralık Yatırım

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, 2005-2024 yılları arasında Gölmarmara ilçesine toplam 817 milyon 860 bin 516 liralık yatırım kazandırıldığını bildirdi.

Abone Ol

Baybatur, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu dönemde 40 proje kapsamında ilçeye önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirtti.

Ulaştırma ve haberleşme

Ulaştırma ve haberleşme alanında yaklaşık 37 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade eden Baybatur, ilçe ve mahalle yollarında asfalt ve yenileme çalışmalarının yürütüldüğünü, Ayhanlar–Taşkuyucak ile Beyler–Taşkuyucak–Yunuslar grup yollarında düzenlemeler yapıldığını aktardı. Doğalgaz kazıları sonrası bozulan yolların parke taşıyla yenilendiğini kaydeden Baybatur, 10. Bölge Saruhanlı–Halitpaşa (Salihli–Gölmarmara) ayrımı yol çalışmasının ise sürdüğünü belirtti.

Eğitim ve kültürel yatırımlar

Eğitim alanında 126 milyon liralık yatırım yapıldığını bildiren Baybatur, Namık Kemal, Atatürk, Ozanca ve diğer okullarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiğini, Tahir Ayşe Barutçuoğlu Anaokulu ile Gölmarmara Mesleki ve Teknik Lisesi’nin ilçeye kazandırıldığını ifade etti. Şahuban Camii restorasyonu ile Halime Hatun Külliyesi’ndeki çalışmaların da bu kapsamda yer aldığını aktardı.

Enerji, tarım ve sağlık

Enerji alanında 70 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydeden Baybatur, Saruhanlı–Gölmarmara Enerji İletim Hattı, TM tevsiat çalışmaları ile ENH ve KÖK tesis yatırımlarının tamamlandığını belirtti.

Tarım alanında 22 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini ifade eden Baybatur, Marmara Gölü Besleme, İletim Kanalı ve Pompa İstasyonu projeleri ile sulak alan yönetim planı ve altyapı çalışmalarının hayata geçirildiğini bildirdi.

Sağlık alanında ise 78 milyon liralık yatırımla Gölmarmara Entegre İlçe Hastanesi’nin yapıldığını kaydetti.

Diğer kamu hizmetleri

Diğer kamu hizmetleri kapsamında 485 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirten Baybatur, ilçe stadyumunun FIFA onaylı çime dönüştürüldüğünü, spor salonu ve yüzme havuzunda bakım ve onarım yapıldığını, ilçe stadına tartan pist ve 500 kişilik tribün inşasının sürdüğünü ifade etti.

Baybatur, “Gölmarmara için eser siyasetiyle çalıştık. Altyapısıyla, eğitimiyle, sağlığıyla güçlü bir Gölmarmara inşa ediyoruz. Durmak yok, hizmete devam.” ifadelerini kullandı.

{ "vars": { "account": "G-VRBJNBGKJB" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }