Manisa, il ve ilçeleriyle tam bir futbol cenneti. Kovid-19’un gölgesinde başlayan Türkiye Futbol liglerinin sadece Süper Ligin dışında her platformunda takım ve takımlarının olduğu bir il Manisa. Düşünün, TFF 1. Ligde deneyimli Akhisarspor, 2. Ligin iki ayrı gruplarında Turgutluspor ve Manisa FK bulunuyor.3. lige geldiğimiz de ise Düşmenin kaldırılmasıyla birlikte Manisaspor ve Somaspor yer alıyor. 

Kasabanın hedefleri olan takımı Turgutluspor 6 puanla liderlik koltuğuna kurulmuş durumda. Manisa FK ise geçen sezonda olduğu gibi ligde oynadığı iki maçını da kazanarak 6 puanla liderlik koltuğunda bulunuyor. 

HAYDİ AKİGO BU SEZON SÜPER LİG 

    

Geçtiğimiz yıl iyi yönetilemeyen bir transfer süreci ve ekonomik dar boğaz dolu dolu 7 futbol sezonunu Süper ligde geçirmiş olan Akhisarspor’un TFF 1. Lige düşmesine neden oldu. 

Yılmaz Vural ile Süper Lig biletini Fatih Karagümrük’e teslim eden Yeşil-siyahlı Akigo bu sezon göreve getirilen Teknik direktör Cem Kavçak ile TFF 1. Ligdeki yoluna devam edecek. Genç Teknik patron Kavçak’ın takımı süper ligde iken geri dönüş aldığı birçok maça imza attı. Bu sezon aynı başarıyı gösterebilir mi bilinmez fakat takımının transfer yasağı unutulmamalı.  

Akigolar yeni sezona lige yeni çıkmış olan Taner Taşkın’ın komutasındaki Tuzlaspor ile kendi evinde oynadı 90 dakikanın sonunda ise 1 puan aldı.  

Yine ligin yeni ekibi Bandırmaspor’a konuk oldu. Orada 1-0 yenilerek evine döndü. İşte tamda bu sırada Görevi Hüseyin Eryüksel’den devralan Başkan Fatih Karabulut sürpriz şekilde görevi bırakma kararı aldı. Yönetim içerisinden bulunan Evren Özbey 10 Ekim’de yapılması öngörülen kongreye kadar Başkanlık görevini üstlenmiş olması futbolcular ve Teknik heyet üzerinde moral etkisi yarattı. 

Bu moralle Balıkesirspor’u evinde konuk eden Akhisarspor rakibini 2-0’la geçerek ilk galibiyetini alıp ligdeki puanını 4’e çıkarttı. 

Ekonomik sıkıntılar, transfer yasağı sorunlarını aşabilir mi bunu hep birlikte olacak olan kongre sonunda göreve gelecek olan yönetimin izleyeceği parasal politikalar belirleyecek. Benim temennim 7 yıl gibi Süper lig sürecine birçok başarıları sığdırmış bir sezonda iki kupayı almış olan Akhisarspor’un yeniden Süper lige çıkmasıdır. Geçtiğimiz yıl bunu kaçırdı yeniden o süreci yakalamayacak demek değildir. Akılcı futbolla elde edilecek galibiyetlerle neden olmasın. Fakat sadece takımın oynaması yetmez, yönetimin takımı şehirle buluşturma projelerini sıklıkla yerine getirmesi gerekir. Şehirde varsa kırgınlıklar ve küskünlükler onlar ortadan kaldırılmalı. Bu yolculuk öyle kısa süreli değil uzun soluklu bir yolculuk. Genç Teknik patron Cem Kavçak ve ekibinin bunu başarabileceğini umuyorum. Geçmişte olduğu gibi şehirdeki futbolsever grupların Cem hocaya mutlak inanması onu yalnız bırakmaması gerekir. Ne demiş atalarımız ‘Birlikten kuvvet doğar’ bu sözü uygulamalı biçimde hayata geçirilmesi kaçınılmazdır. 

Sosyal demokrat belediye başkanı Besim Dutlulu’yu iyi tanırım sporu ve özellikle Akhisarspor’u sever görev gelmeden öncede tribünlerden takımı sürekli desteklediğini biliyorum. Bu manevi desteği ekonomik desteğe dönüştürecek ve göreve gelecek olan yeni yönetimle aynı sinerjiyi taşıyacağından hiç kuşkum yok. Babası Ahmet Dutlulu’yu da iyi tanırım oda beni yakınen iyi bilir. O siyasetin her kademesinde yoğrulmuş birisi. Geçmişte olduğu gibi babadan oğula geçen hizmet aşkı spor aşkı ile pekiştiği sürece Akhisarspor’u bu sezon yakalayana aşk olsun derim. 

Ne tesadüftür ki Akigo bu yıl lige katılan Tuzlaspor, ardından Bandırmaspor ile maçlarını oynadı. Bu hafta da yine lige yeni katılan Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Yılport Samsunspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. 4 Puandaki Akigo mu yoksa 5 puan lı ligin yeni ekibi Samsunspor mu kazanacak. Bende diyorum ki kazan da gel Akigo…  

MANİSA FK BU SEZON YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYECEK 

 

Play-0ff-larda rakibi Tuzlaspor’a kaybederek TFF 1. Lig hayallerini geride bırakarak bu sezonda TFF 2. Ligde mücadelesini sürdüren Manisa FK’da köklü değişiklikler oldu. 

Kulübün genç ve başarılı işadamı Mevlüt Aktan, öncelik olarak Teknik Direktör Cihat Arslan ile yolları ayırıp genç Teknik Direktör Serkan Özbalta ile anlaşma sağladı. Başkan Aktan’ın köklü değişimi sadece bununla kalmadı Spor Direktör Levent Devrim ve Kulüp Müdürü Alparslan Kaya ile de yollarını ayırdı. Kulüpte bazı tasarruflara da giden Aktan, kulübün bünyesinde bulunan idari kadroda tasfiyeye yöneldi. Manisa FK Futbolcu izleme kuruluna Manisaspor’da uzun yıllar formasını giymiş olan Ufuk Dündar ile anlaşma sağladı. Bu köklü değişimler Manisa FK’nın yeni sezonda başarılı olacağına işaret.  

Kulüpte lejyoner yapının yerini şehirle bütünleşmeyi hedef alan bir anlayışın yerleştirilmeye çalışılacak olması kaçan TFF 1. Lig biletinin bu sezon alınacak olmasında etken olacağını düşünüyorum. 

Emin adımlarla çıktığı ilk maçından Çorumspor’u deplasmanda 3-1 yenen Manisa FK evinde konuk ettiği ligde şampiyonluk iddiası olan Kocaelispor’un üzerine gol olup yağdı. 1-0 yenik başladığı maçın 90. Dakikasında tabelaya 6-1’lik galibiyeti yansıtarak maçı evlerindeki ekranlarından izleyen taraftarlarına bol gollü bir maç izletti. 

Oldukça zengin bir kadroya sahip olan Manisa FK, 4 kaleci, 8 defans,11 orta saha, 3 forvet oyuncusu bulunuyor. Oynadığı ilk iki maçında ise Defans oyuncusu Erhan  üç gol, Ümit kurt ise 1 gol attı. Orta saha oyuncusu Zahit Fındık 3 gol, Sertaç 1 gol, Nizamettin 1 gol  attı. Gol silahları  Serdar Deliktaş, Tayyip ve Mehmet Uysal’dan henüz gol sesi çıkmadı. 

Manisa FK Türkiye Liglerinin en zengin saha imkanlarına sahip. Manisa Büyükşehir Belediyesince tamamlanan Halil Onultmak tesislerini günlük antremanlar için kullanıyor. Maçlarını ise Mümin Özkasap Stadyumu oynuyor, 

Fikri Bayrıl Spor Tesisi ve Tevfik Lav Spor Tesislerini de maç öncesi antremanlar için değerlendiriyor. 

Ligin 2. Haftasında aldığı iki önemli galibiyetle geçen yılki performansı aratmadı. 6 Puanla liderlik koltuğuna kuruluverdi. Kendisiyle aynı puanlara sahip olan lige yeni gelen Uşakspor A.Ş, ve Anagold Erzincanspor ile aynı puanı paylaşıyor. Manisa FK 9 golle ligde bol gollü maçlar izleteceğe benziyor. Bu hafta ise Afjet Afyonspor ile deplasmanında rakibinin üzerine gol olup yağması bekleniyor. 

Geçtiğimiz sezonun ilk iki haftasında aldığı iki galibiyetle lider olarak başlamıştı. Ne tesadüftür ki rakibi Hacetepespor’u da 6-1 yenmeyi başarmıştı. İki maçta rakip fileleri 7 kez havalandırmıştı. Teknik direktör deneyimli hoca İsmail Ertekin idi. 22. Hafta Ertekin’in istifasıyla Cihat Arslan göreve geldi. Ligde 79 gol atarken 1. Lige çıkan Samsunspor ise 64 gol atarak şampiyon olmuştu. 

Manisa FK bu sezon işi baştan sıkı tutup işi Play-Off maçlarına bırakmadan şampiyon olmak istiyor. Yönetim ve Teknik kadro böylesi bir düşüncenin içerisin de ise şimdi den Şampiyonluk hayırlı olsun.Fakat tedbiri ve rehaveti elden bırakmaması gerekir. Geçmişinde Yılport Samsunspor örneği var. Ligde 10 puan önde ike birden 10 puan gerisine düştüğü lig unutulmamalı. Kısaca Manisa FK bu sezon yoğurdu üfleyerek yiyecek.

YENİ BAŞKAN VE YENİ TEKNİK DİREKTÖR YOLUNUZ AÇIK OLSUN TURGUTLUSPOR 

 

 Ülkenin her yerinde başına sokacak bir evi olan varsa onun tuğlaları Turgutlu Toprak Sanayisinde üretilmiştir. Yılın 12 ayı üreten bir ilçe Turgutlu. Bir başka yönüyle orasının adı ‘Kasaba’dır. Külüp Başkanı Hüseyin Güleç ve Teknik direktör Cüneyt Biçer ve beraberindeki Teknik kadro ve Futbolcular inanılmaz bir başarıya imza atarak adını 2. Lige yazdırmayı başardı. 

 Ligin bitimiyle birlikte Teknik Direktör Biçer ile yollar ayrıldı hemen ardın da Bakan Güleç başkanlığı bırakacağını açıkladı. Göreve gelen yeni Başkanı Taner Kestaneci ilk iş olarak Yılport Samsunspor’u AMED Sportif faaliyetler, Galatasaray U-19, Niğde Anadolu FK’yı çalıştıran 41 yaşındaki Teknik Direktör İbrahim Cezayir ile anlaştı. Sportif Direktörün istifası ile sarsılan Turgutluspor, demorize şekilde çıktığı her iki maçını da attığı tek gollerle kazanıp 6 puanla lider olmayı başardı. 

İnanın hem Kulüp başkanını değiştireceksiniz, aynı zamanda Teknik direktörü, takımın sportif direktörü ile yollarınızı ayıracaksınız tüm bu olumsuzlara karşın ligde lider olacaksınız. Ben bu başarı için pes diyorum. Bu kadar hızlı değişim Turgutluspor’un bundan sonra hedeflerini büyütmesi demektir.  

Kasaba takımı Turgutluspor’a bir paranzet açmak isterim ki oda muhteşem bir seyirciye sahip olması. Takımlarının 2. Lige yükselmesinde Futbolu seven o seyircilerin katkısını kimse göz ardı etmeyecektir.  

İlk kez çıktıkları 2.ligde taraftarın sorumluluğu ise iki katına çıkacaktır. Sabırla takımlarını desteklemeleri durumunda bu sezonu da neden şampiyonlukla kapatmasınlar. 

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ı Zabıta da görev yaptığı günlerinden bilirim. Fakat o günden bugüne o köprülerin altından çok sular aktı. Şimdi Zabıta Müdürü olarak görev yaptığı O belediye de Belediye Başkanı. Sporu sever ve sevdirir. Benden tavsiye Turgutluspor’u bu zorlu yolculukta yalnız bırakmayın Başkan. Çünkü kasaba futbolsuz ölü bir şehre benzer. Düşünün yazımın başında Toprak sanayisinden söz etti. Günümüz ekonomisinde onlardan eser kalmadı şimdiler de o dev tuğla sanayilerin yerinde Dev bloklu konutlar ve AVM ler yer alıyor ne acıdır ki. 

Turgutluspor’un bu haftası sınavı oldukça zorlu. Kendi evinde ağırlayacağı Pendikspor’u bilmeyen yok. Özellikle Fenerbahçe taraftarları çok yakınen bilir. Yıllar önce kupa maçında Pendikspor’a elendiklerini.  

Turgutluspor işte böylesi bir takımla karşılaşacak. Teknik Direktör İbrahim Cezayir’in, bir zamanlar Fenerbahçe’yi kupanın dışına itmeyi başaran Pendikspor’a karşı gerekli tedbirlerini alacaktır. O maçı bizzat gelip sahada canlı olarak izlemek istiyorum. Kasaba takımının 3. Galibiyeti alarak yoluna emin adımlarla gitmesi içten bile değil...

SOMASPOR BU KEZ İŞİ SIKI TUTUYOR 

 

Geçtiğimiz sezonda 2. Lig hayallerini play-ooff ta bırakan Kara Elmas diyarının Somaspor  3. ligde yine şampiyonluğu hedefleyen anlayışla lige 'Merhaba' dedi. 

Somaspor, bu sezon kazandığı iki maçıyla ligde 6 puanla 3. Sırada yer alıyor. Aynı puana sahip gol avarajı ile İçel İdmanyurduspor liderlik koltuğunda, hemen arkasında ise Batman Petrolspor A.Ş yer alırken bu sezon liderlik yarışında her daim olacağının sinyallerini veriyor. 

Takımın kuruluşundan buyana Somaspor Başkan Mustafa Aydın yürütüyor aynı istikrar Teknik Direktör Burhanettin Basatemur içinde geçerli. Fakat üç sezondur birlikteliklerini şampiyonlukla taçlandıramamış olmalarını başarısızlık olarak nitelendirmek doğru olmaz. Sadece kaçan balık büyük olur felsefesinden bakmak gerekir. 

Somalı taraftarların takımının bu sezon mutlak 2. Lige çıkabilmesi için takımlarını biran olsun bile yalnız bırakmadıklarını biliyorum. Bu inançla desteklemelerini doğru buluyorum. Oynadıkları iki maçı da kazanarak 6 puana ulaşmalarında taraftarların maç öncesi verdiği moralinde payı büyük. 

Kara elmas diyarının takımı Somaspor, bu hafta Elazığ Karakoçanspor ile deplasmanda vereceği mücadeleden galibiyetle ayrılması içten bile değil. 

TARZAN TFF’NİN VERDİĞİ ŞANSI MUTLAK İYİ DEĞERLENDİRMELİ  

Geçtiğimiz futbol sezonunda ligde düşen ancak son anda düşmenin kaldırılmasıyla yeniden 3. Ligdeki sürecine dönen Manisaspor’da öncelik ligde tutunabilmek hemen ardından ligdeki istikrarını sürdürerek gelecek futbol sezonunu için umut verecek futbolu ortaya koymak için yol haritası olmalı. Diyeceksiniz milyonlarca liralık borçla ve  Şehirden gerekli desteği alınmayan bir süreçle nasıl olacak bunlar. 

İşte burada iş Başkanlık görevine talip olan Murat Yörük ve yönetimine düşüyor. 

Gece gündüz zaman kaybetmeksizin sıfırdan ilmek ilmek işleyerek kaostan çıkmak için çalışmaları gerekir. 

Manisaspor’da tıpkı Akhisarspor gibi uzun yıllar süper ligde oynadı. Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Beşiktaş’ın korkulu rüyası olmuştu. 

Fakat kulübün hem ekonomik anlamda hem de sportif açıdan kötü yönetilmesi, eldeki Vestel sponsorluğunu kaybetmesiyle birlikte 41 yıl sonra çıktığı Süper ligden aynı hızla inişe geçerek 3. Lig'e düştü. 

70 milyon TL borca karşın ciddi ekonomik kriz altında olduğu içinde transfer yasağı bulunan siyah beyazlı takım Murat Yörük başkanlığında ve Teknik Patron Ahmet Seçkin önderliğinde genç bir ekip kurdu. Oynadığı iki maçından galibiyet yüzü göremedi. Ligde Sıfır puanla en alttan 3. sırada yer alıyor.  

Takıma öncelikle sportif başarı gerekli sportif başarı Manisa FK’ya giden seyirciye yeniden kendi saflarına çekebilir. Bir Manisaspor sever olarak silkelenip yeniden eski günlerine dönmesini arzu ediyorum.Transfer yasağı olan Manisaspor’u bu hafta hedefleri olan Arnavutköy Belediye Gençlikspor takımı ile kendi evinde karşı karşıya gelecek.Kazanır mı derseniz tamamen gençlerden kurulu bir Manisaspor bugüne kadar oynadığı maçları son anda kalesinden gördüğü tek golle kaybediyor. Bu açıdan baktığımda kazanır diyorum. Dualarım Manisaspor’un başarısı için olacaktır.

Saygılarımla.