YILIN EN GENÇ HAFTASI Önümüzdeki hafta, yani 15-21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası 31. Kez kutlanacak. İlk olarak 1983 yılında kutlanmaya  başlanan bu hafta, son birkaç yıl hariç, amaca uygun olmayan şekilde kutlanmış, gençler kendilerine arma

YILIN EN GENÇ HAFTASI

Önümüzdeki hafta, yani 15-21 Mayıs tarihleri arasında Gençlik Haftası 31. Kez kutlanacak. İlk olarak 1983 yılında kutlanmaya  başlanan bu hafta, son birkaç yıl hariç, amaca uygun olmayan şekilde kutlanmış, gençler kendilerine armağan edilen bu haftanın farkında bile olmamıştır, olamamıştır.

Gençlerimizin serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemeleri, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmeleri, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmeleri amaçlanmıştır temel olarak. Fakat birkaç yerde, bir iki alanda düzenlenen sportif yarışmalarla geçiştirilmiştir çoğu kez, dostlar alışverişte görsün hesabı.

Haziran 2011 de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kurulmasıyla, gençlik ve sporla ilgili bir çok alanda yaşanan değişim ve gelişmeler, gençlik haftası kutlamalarında da kendini göstermiştir. Gençlere ve onların fikirlerine verilen önem  bir anda zirveye çıkmıştır. Bakanlıkça gençlere yönelik, kendilerini geliştirmeleri, milli, manevi değerlerine sahip çıkmaları, geçmişlerini öğrenmeleri ve birlik, kardeşlik duygularını arttırmaları amacıyla bir çok proje gerçekleştirilmiştir. Yine bugün itibariyle Türkiye genelinde 123 Gençlik Merkezi inşaatı devam etmektedir. Manisamız da, Merkez, Turgutlu, Salihli ve Akhisar’a olmak üzere toplam 4 gençlik merkezi kazanmaktadır.

“Seyyah Ulu Çınarın İzinde
” projesiyle gençlere kendi tarihleri, ataları anlatılmış, kendi ülkelerini keşfetmeleri ve farklı illerden gelen gençlerin kaynaşması gerçekleştirilmiş, “Gençlik Treni-Bu Memleket Bizim” projesiyle gençler akranlarıyla buluşmuş ve seyahat özgürlüğünün tadına varmış, “Lider Gençlik Kampları (Tematik Kamplar)” projesiyle uluslararası ilişkiler,  tarih, edebiyat, sinema, felsefe, hukuk, matematik ve İngilizce alanlarında gençler o alanın ünlü kişileriyle buluşturularak kendilerini yetiştirmeleri sağlanmış, ,”GARD (Gençlik ve Spor Bakanlığı Afet ve Rehabilitasyon Gönüllüleri)” projesiyle gençlerin, yardımseverlik, gönüllülük ve hizmet  duyguları geliştirilmiş, “Bir Gün Bir Değer” projesiyle gençlerin hayalini kurdukları kişilerle bir gün geçirmeleri sağlanarak onların tecrübeleri gençlere aktarılmış, “Genç Girişimcilik Eğitimleri” projesiyle gençlerin iş ve meslek hayatına katılmaları yönünde destekler verilmiş, “Büyük Adımlar” projesiyle gençler dünya çapında derece yapmış sporcularla samimi ortamlarda  buluşturularak ufukları genişletilmiş, “Gençlerin İyilik Ağacı” projesiyle gençlerin yardımseverlik duyguları ve çevre bilinci  arttırılmış, “Gençlik Kampları (deniz ve doğa)” projesiyle ücretsiz olarak tatil yaparken bir çok alanda verilen eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri sağlanmış, “Yarının Liderleri” projesiyle gelecekte ülkeyi yönetmeye talip gençler bir araya getirilerek fikirler geliştirilmiş, “Kuşaklar Buluşuyor” projesiyle köyün kente, kentin köye bakışı değerlendirilerek gençlerin yaşlılarla bağlarını kuvvetlendirmeleri ve örf, gelenek ve adetlerine sahip çıkmaları sağlanmış ve en önemlisi Cumhuriyet tarihinde ikinci kez “Gençlik Şurası” düzenlenerek bir bildirge hazırlanmış ve “Anayasa Çalıştayı” ile de gençlerin fikirlerinin  anayasada yer alması amaçlanmıştır.
Ve sayamadığım bir çok proje. Evet, şimdi içimizden bazıları bu işlerin Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ne alakası var diye düşünüyor olabilir. O zaman ben soruyorum; “gençlere kim sahip çıkacak?” İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yüzden var. Bu gençlere sahip çıkmak, geleceğin liderlerinin en iyi donanımlarla bu ülkeyi yönetmelerini sağlamak için var. Bu güne kadar hep isyan etmedik mi “gençlik elden gidiyor”, “gençlik nereye gidiyor”, “nedir bu gençliğin hali” diye. Evet, şimdi bu ülkede milli ve manevi yönden gelişmiş, geçmişine, mirasına sahip çıkan, bilgi yönünden donanımlı, ufku geniş, çalışkan, bilinçli ve ilgili gençler yetiştiriliyor. Ülkenin geleceği olan bu gençlerin, ülkeyi bugün yönetenlerden daha iyi yönetmeleri için her imkan sunuluyor. Geleceğimiz başak ülkenin gençleri değil, bir anda türeyecek bir nesil de değil. Geleceğimiz, sağımızda, solumuzda gördüğümüz, çocuğumuz, akrabamız, eşimiz, dostumuz olan bu gençler. 
Bu bilinçle onlara daha çok değer verelim, daha çok sahip çıkalım, daha çok inanalım, daha çok güvenelim, daha çok cesaretlendirelim.
Tüm gençlerimizin Gençlik Haftasını kutluyor, onlara bir haftanın yetmeyeceğini bilerek, tüm yılın onların olmasını diliyorum.