Turgutlu’ya kazandırılacak olan tesisisin MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sıfırdan yapılacak 3. tesis olduğunu söyleyen MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, 600 gün yapım süresi olan tesisin tamamlanmasıyla birlikte Turgutlu’nun atıksularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaştırılacağını belirtti.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün atık suların çevreye zararlı unsur olmasını önlemek amacıyla il genelinde yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak atıl durumda bulunan 11 Atıksu Arıtma Tesisini tekrar faaliyete geçiren MASKİ Genel Müdürlüğü ardından Manisa merkez ve Gördes Atıksu Arıtma Tesislerinin de ihalesini yaparak yer teslimlerini gerçekleştirmişti. Son olarak İller Bankası Genel Müdürlüğü kanalıyla Ankara’da ihalesi gerçekleştirilen Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisinin de yer teslimi yapıldı. Yer teslimi yapılması için Manisa’ya gelen firma yetkilileri, MASKİ’yi ziyaret ederek MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları ile bir araya geldiler. Ardından tesisin yapılacağı Turgutlu’ya giden MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran ve Erdal Nohutçu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Öztozlu, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü Yapım Uygulamaları Müdürü ile teknik uzmanları ve firma yetkilileri Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile birlikte tesisin yapılacağı alana giderek teknik incelemelerde bulundular.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE VE MASKİ’YE TEŞEKKÜR EDERİZ

Proje sahasında basın mensuplarının Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili sorularını yanıtlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Gelinen nokta itibariyle Atıksu Arıtma Tesisi’nin ihalesi yapılmış durumdaydı. Bugün yer teslimi yapılıyor. 600 gün sonra da inşallah böyle bir tesisin Turgutlu’ya kazandırılmasının mutluluğunu yaşamak istiyoruz. Bu konuda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, MASKİ Yönetimine ve İller Bankası’na çok teşekkür ediyorum. İlçemizin çok önemli bir eksikliğinin giderilmesi noktasında önemli bir hizmet gerçekleştirilecek. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ise, tesisin tüm Turgutlu halkına hayırlı olmasını temenni etti.

ATIKSU ARITMA ÇALIŞMALARINA HEMEN BAŞLADIK

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından atıksu arıtma tesisleri ile ilgili çalışmalarına hemen başlanıldığını dile getiren MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, “Göreve gelmemizin ardından il genelinde daha önceki dönemlerde yapılmış ancak çeşitli nedenlerle işletilemeyen 11 Atıksu Arıtma Tesisinin bakım-onarım ve işletme ihalesini gerçekleştirdik. Daha sonra şehrin ihtiyacını karşılamayan merkez atıksu arıtma tesisinin yerine yapılacak olan tesisin ihalesini gerçekleştirerek yer teslimini yaptık. Ardından Gördes ilçemize kazandırılacak olan tesisin de ihalesini gerçekleştirerek yer teslimini yaptık. Şimdi de Turgutlu ilçemize kazandırılacak olan tesisin yer teslimini yaptık” dedi.

TURGUTLU’NUN ATIK SULARI ZARARLI UNSUR OLMAKTAN UZAKLAŞACAK

İller Bankası Genel Müdürlüğü kanalıyla Ankara’da ihalesi gerçekleştirilen ve 36 milyon 911 bin 650 lira bedelle hizmete kazandırılacak olan tesisisin 33 bin metreküp günlük kapasite ile çalışacağını belirten Genel Müdür Yakup Koç, “Tesis yapımı tamamlandıktan sonra 12 ay boyunca yüklenici firma tarafından işletilecek. Tesiste, yaşanması muhtemel iş kazalarını önlemek amacıyla gaz algılama, ölçüm ve güvenlik sistemi temin edilecek. Kurulu gücü 1 Mw olan Güneş enerji sisteminin de olacağı tesiste, çamur bertarafı için de 1 adet solar kurutma sistemi yapılacak. 600 gün yapım süresi olan tesisin tamamlanmasıyla birlikte Turgutlu’nun atıksuları çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaştırılacak” diye konuştu.

 

        

 

Editör: TE Bilişim